Taietei cu branza-Turos Csusza
Turos Csusza este un preparat cu specific maghiar ce se gateste in mai toate bucatariile din Ardeal. Reteta originala are ca ingredient principal branza de vaca, dar de-a lungul anilor a fost imbogatita si inobilata cu branzeturi cum doar la noi gasim adica cu branza telemea. Putem folosi telemea de vaca, telemea de capra, dar va asigur ca este la fel de delicioasa si cu telemea de oaie… . Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete de Paste si Pizza unde veti gasi si alte retete delicioase. Noua ne plac foarte mult si Taieteii cu mac, va invitam sa incercati si voi varianta dulce.
Ingrediente Taietei cu branza-Turos Csusza:
450 g taietei lati
250 g slaninuta afumata
1 legatura marar verde
300 g telemea de vaca (sau oaie, capra)-Delaco
sare dupa gust
400 g smantana 20%
Preparare Taietei cu branza-Turos Csusza :
Taieteii se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet. Se spala jub jet de apa rece si se da deoparte. Slaninuta se taie felii (cubulete) si o prajim. Telmeaua se da pe razatoarea mare si se amesteca cu smantana si taieteii fierti. Se condimenteaza cu sare daca este nevoie.
Ungem un vas cu untura rezultata de la prajirea slaninutei, punem un rand de taietei, peste punem cu lingura untura si bucatele de slanina prajita si presaram cu marar verde tocat. Punem din nou taietei si continuam asa pana epuizam ingredientele. Ultimul va fi un strat de taietei . Punem vasul la cuptorul preincalzit si lasam la rumenit pentru 20-30 minute.