Daca am pregatit ca aperitiv un Tort de clatite de ce nu as fi putut pregati si un Tort de Pizza! Nu am stat mult pe ganduri si am purces la pregatirea lui avand in vedere ca ai mei urmau sa soseasca din clipa in clipa.
Cu ingrediente putine am reusit sa fac totusi ceva pe placul lor mai ales ca acest tort contine si preferatul nostru, Cascavalul afumat natural de la Delaco. Cantitatile date in reteta sunt suficiente pentru patru persoane.Daca va intereseaza si Reteta Blat Pizza, va invit sa cititi reteta.
Ingrediente Blat Tort Pizza la oala:
200 g faina
5 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
100 ml apa calduta
50 ml ulei (se poate folosi si ulei de masline)
Alte ingrediente pentru Tort Pizza la oala:
sos de rosii (incercati unul din variantele de sos : Sos de rosii picant, Sos de rosii cu ardei Kapia, Sos de rosii cu ghimbir)
salam uscat picant
300 g cascaval afumat natural- Delaco
Tort Pizza la oala
Preparare si asamblare Tort Pizza la oala:
Drojdia impreuna cu sarea si zaharul se dizolva in 50 ml apa caduta. Faina se pune in vas iar mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata. Amestecam si adaugam si restul de 50 ml apa calduta. Framantam pana la omogenizare dupa care adaugam uleiul si continuam cu framantarea pana acesta se incorporeaza in aluat. Aluatul obtinut se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute. In acest timp aluatul dospeste dublandu-si volumul.
Dupa ce a dospit presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul la o grosime de 0,5cm. (Eu am folosit o oala cu diametrul de 13cm la cantitatile date). Cu ajutorul unui capac decupam 3 cercuri din aluatul intins, avand grija ca cercul sa nu fie mai mare decat diametrul oalei.
Tapetam oala cu hartie de copt si asezam in interior primul cerc de aluat. Peste aluat punem sos de rosii (vezi la ingrediente retete cu Sos de rosii) in strat generos. Urmeaza cascaval afumat razuit si deasupra un rand de salam uscat picant. Continuam cu urmatorul cerc de aluat peste care vom pune ingredientele amintite si acoperim iar cu aluat. Ultimul strat va fi de cascaval si salam. Punem oala cu pizza la cuptorul incalzit in prelabil pentru circa 30-35 minute (in functie de cuptorul fiecaruia. Pentru siguranta intepati tortul de pizza cu o tepusa si daca nu se prinde aluatul de aceasta, pizza noastra este gata).
Pofta buna !