Broccoli cu pastrav in sos de cascaval- un graten savuros numai bun de pregatit intr-o zi friguroasa de iarna. O reteta consistenta din buchetele de broccoli fragede, cubulete din peste proaspat imbracate intr-un sos de cascaval catifelat si gustos.
In site mai gasiti si alte retete delicioase numai bune de pregatit pentru masa in familie- Conopida si broccoli la cuptor, Legume gratinate in sos de smantana, Lasagna cu piept de pui si multe alte retete!!
Broccoli cu pastrav in sos de cascaval- Ingrediente
- pentru 4 portii
Sos de cascaval - 40 g unt
- 40 g faina
- 400 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 100 g cascaval Sofia Delaco
- sare
- piper
- nucsoara
Graten - 500 g broccoli
- 250 g file pastrav somonat
- 100 g cascaval Sofia
- 20 g unt ptr uns formele
- 2-3 linguri de pesmet
Salata asortata
Cum pregatim sosul de cascaval
La baza sosului de cascaval sta sosul bechamel, un sos delicios ce se pregateste foarte usor.
Se pune untul intr-o tigaie, cand s-a topit se adauga faina si se amesteca pana la incorporare. Se gateste 1-2 min fara ca, compozitia sa isi schimbe culoarea.
Se adauga laptele cald, putin cate putin si se amesteca continuu pentru a nu face gogoloase. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, sosul se mai fierbe 3-5 min timp in care faina se gateste.
Din acest moment se adauga smantana dulce si se amesteca usor.
Se pun si cele doua galbenusuri si cascavalul ras, se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Se lasa deoparte pana se pregatesc si celelalte ingrediente.
Cum pregatim gratenul de broccoli si peste
Broccoli proaspat se rupe in buchetele mici si se pun la fiert in apa clocotita. Se adauga sare si se fierbe cam 5 min.
Se scoate, se pune intr-un vas cu apa rece pentru a opri procesul de gatire dupa care se lasa la scurs intr-o sita.
Fileul de peste se taie in cubulete mici.
Formele de graten ( eu am folosit unele mai mici dar acest graten de broccoli cu pastrav in sos de cascaval poate fi pregatit si intr-o forma mare) se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Pe fundul fiecarei forme se pune o lingura de sos de cascaval apoi se adauga buchetelele de broccoli si cubuletele de peste.
Se toarna deasupra sos de cascaval si se presara cu cascaval ras.
Se incinge cuptorul la 190 grade C, functia ventilatie si se coc timp de 30 min. Sunt gata cand cascavalul de deasupra s-a gratinat frumos.
Se mananca cu mare pofa alaturi de o salata asortata !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Corina Bird
10/02/2020 at 07:53Cum ii ala „pastrav somonat”? Se pare ca cineva o umblat la genetica.
Loredana
10/02/2020 at 08:29O fi umblat, nu va contrazic fiindca nu stiu!! Intrebati-i pe cel de la Lidl, de acolo am luat fileul de pastrav somonat.