Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Caracatita la tigaie

Caracatita la tigaie

Aceasta Caracatita la tigaie este o reteta foarte usor de preparat acasa. Se poate pregatila tigaie dar si la gratar alaturi putand servi un pahar rece de vin rose din gama Maiastru de la Crama Oprisor.

Maiastru Rose are o anumita personalitate, caracterizata printr-o textura catifelata deosebita, o intensitate aromatica neobisnuita si o mineralitate aparte.
Maiastru Rose este un vin demisec modern, delicat, cu aroma proaspata de capsuni si fragute ce incita atat prin intensitatea aromatica cat si prin intensitatea gustului. Este o alegere inspirata pentru un vin racoros de vara.
Maiastru Rose se poate asocia simplu sau in compania preparatelor cu fructe de mare.

Caracatita la tigaie

Acest preparat cat si vinul este excelent de a se servi pe perioada de vara. Astfel pregatita caracatita este aromata, frageda si delicioasa. Sa vedem in cele ce urmeaza cum am pregatit aceste tentacule de caracatita.

Caracatita la tigaie – Ingrediente

1 pachet tentacule de caracatita ( gasiti la Lidl sau Kaufland)
5-6 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi taiati marunt
sucul stors de la o lamaie
sare, piper macinat dupa gust
1/2 lingurita oregano uscat
3-4 linguri patrunjel verde taiat marunt

Caracatita la tigaie

Pentru fierbere am folosit

100 ml vin rosu
apa

Caracatita la tigaie

Caracatita la tigaie – Preparare

Tentaculele de caracatita se pun intr-o oala( daca sunt inghetate lasati la dezghetat apoi le puneti la fiert), se adauga vinul rosu si apa cat sa fie acoperite si se fierbe 40 de minute. Eu am folosit multicookerul la presiune si am fiert timp de 20 de minute.

fierbere

Se scoate caracatita din oala se clateste sub jet de apa si se pune deoparte.

Caracatita la tigaie

Intr-un vas mai adanc punem uleiul de masline, patrunjelul taiat marunt, oregano, usturoiul taiat marunt si condimentati cu sare si piper.

preparare marinada

Amestecati si turnati peste caracatita. Lasati la temperatura camerei pentru 30 minute sau 1 ora.

marinare

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline prajiti tentaculele de caracatita timp de 3-4 minute ( sau pe gratar) pe fiecare parte.

prajire

Se ia de pe foc si se pun intr-un bol. Stropiti cu zeama de lamaie, presarati cu putin patrunjel si mai condimentati cu putina sare si piper.

Caracatita la tigaie

Puteti servi ca atare sau cu o garnitura de orez salbatic.

Alte retete cu fructe de mare sau peste va recomandam in imaginile de mai jos

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram