Ne place foarte mult acest preparat, Cod cu Crusta de Masline. Este deosebit la gust si se pregateste foarte usor. Alaturi merge un vin alb sec bine racit.Va recomand sa rasfoiti si alte retete cu Peste in sectiunea cu Retete cu Peste si Vanat.
Ingrediente Cod cu Crusta de Masline:
4 fileuri de Cod
1 cana masline negre fara samburi
¼ cana masline verzi umplute cu ardei sau migdale
½ cana rosii uscate conservate in ulei
2 catei usturoi
zeama de la 1 lamaie si jumatate
4 linguri busuioc proaspat sau patrunjel verde
¼ cana ulei de masline
sare, piper dupa gust
Ingrediente garnitura de Cus-cus si legume:
50 g unt
2 linguri ulei
125 g cus-cus
250 g amestec Mexican de legume congelate
2 linguri masline negre taiate marunt
fulgi de ardei iute
sare si piper dupa gust
Preparare Crusta de Masline:
Punem in vasul robotului de bucatarie maslinele, rosiile scurse, usturoiul, busuiocul sau patrunjelul verde (eu am folosit patrunjel de aceasta data) uleiul de masline, zeama de lamaie si le maruntim in robot, dar sa nu fie pasta. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
(2 linguri din aceasta compozitie punem deoparte pentru garnitura.)
Fileurile de cod sterse cu servete de hartie se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei de masline si deasupra fiecarui file de cod condimentat punem din amestecul de masline in mod egal in asa fel incat sa acopere bine bucatile de peste.
Punem tava cu pestele astfel pregatit in cuptorul preincalzit unde il vom coace circa 15 minute.
Preparare Garnitura :
In timp ce pestele se coace pregatim garnitura cu care vom servi fileul de cod.
Punem intr-o cratita untul si uleiul la topit. Cand s-a incins adaugam cus-cus-ul si il prajim pana capata o culoare brun-aurie. Adaugam amestecul mexican de legume si continuam sa calim pret de 2-3 minute. Adaugam maslinele taiate marunt si cele 2 linguri de compozitie pe care le-am pus deoparte. Turnam deasupra apa cat sa acopere compozitia din vas si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba, daca mai e nevoie si pastele nu sunt fierte mai adaugam putina apa. Cand este fiert tragem deoparte, acoperim cu un capac si lasam sa stea pana scoatem pestele din cuptor.
Acum ca avem si garnitura facuta nu ne ramane altceva de facut decat sa servim preparatul. Pe farfurie punem cateva linguri de garnitura, alaturi asezam o bucata de Cod cu Crusta de Masline, o felie de lamaie si presaram cu putin patrunjel verde.
[amd-yrecipe-recipe:36]
Pofta Buna !