Pestele se pregateste in bucataria fiecaruia atat de Craciun cat si de Revelion. Mai ales de Revelion se prepara deoarece se spune ca daca mananci peste la cumpana dintre ani vei trece mai usor prin viata si vei avea multi bani. Ei,…, eu nu sunt de aceeasi parere, dar ne place pestele si nu exista saptamana sa nu gatim. Preferam pestele astfel preparat cu faina de malai (porumb) deoarece este crocant si nici nu absoarbe atata ulei la prajit. Daca vreti si alte retete cu peste va invitam sa rasfoiti sectiunea cu Peste si Vanat unde veti gasi si alte retete delicioase cu peste. Reteta Galuste de Malai.
Ingrediente Crap cu faina de malai:
1 bucata Crap
4 linguri faina de malai (faina de porumb)
2 linguri faina alba(faina de grau)
ulei pentru prajit
sare, piper, delikat (eu am folosit delikat preparat in casa) si putin cimbru macinat
Preparare Crap cu faina de malai :
Bucatile de crap curatat (Vezi Aici cum curat pestele cu solzi ) le condimentam cu sare, piper, delikat si cimbru. Lasam bucatile de crap condimentate la rece pentru 60 minute, dupa care le dam prin faina de malai amestecata cu faina de grau apoi le prajim in ulei incins.
Se serveste cu mujdei de usturoi simplu sau cu Mujdei cu smantana alaturi de Galustele cu malai.
Pofta Buna !!!!