Daca aveti de pregatit o cina mai deosebita sau doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un pranz de duminica delicios, cred ca pestele ar fi alegerea potrivita.
Eu va recomand sa incercati aceasta dorada in sos de rosii si ardei, un preparat usor de pregatit si foarte gustos.
Eii, dar langa aceast peste alb in sos de rosii si ardei nu putem avea decat un vin alb sec servit la o temperatura de 10 grade C.
Asa ca va recomand CALOIAN Rhein Riesling– editie limitata, de la Crama Oprisor, un vin proaspat, inviorator, usor picant cu un vol. de 13%.
Vinurile Oprișorului, expresie a caracteristicilor climatice și solului Olteniei Profunde, au trăsături aparte.
Comparând Riesling-ul creat în Oltenia cu cel din Germania, identificăm în CALOIAN Rhein Riesling un vin mineral-exotic cu nuanțe de grepfrut și coajă de limetă, urmate de un atac ușor acid, agreabil prin prospețimea sa, un corp echilibrat și un final puţin picant, sugerând fructul proaspăt de mango şi ghimbirul.
Rieslingul nemțesc se caracterizează printr-o aciditate tumultuoasă şi o intensitate aromatică dominată de nuanțe de flori de salcâm şi iarbă proaspăt cosită, cu tente dulcege în fundal.
Va mai las inca doua retete cu peste pe care le-ati putea savura langa un vin alb din colectia de vinuri ale Cramei Oprisor!!
Dorada in sos de rosii si ardei- Ingrediente
- Pentru 1 portie
- 450 g dorada din care se scot doua fileuri
- 1 ardei capia
- 2 rosii potrivite
- 2 catei de usturoi
- 2 felii de lamaie, tocate
- 100 ml vin alb
- 50 ml apa
- Marinata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita miere de albine
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita turmeric
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
Cum marinam dorada
Intr-o caserola de sticla se pun toate ingredientele pentru marinata si se amesteca pana la omogenizare. Se pun fileurile de dorada in marinata si se intorc pe toate partile ca sa fie cuprinse de aceasta. Se lasa la marinat 10 min timp in care se pregateste sosul.
Cum pregatim sosul
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, se adauga ardeiul taiat fasii pe lung si se asezoneaza cu sare. Se lasa la sotat cam 2 min apoi se adauga rosiile taiate felii. Se soteaza in continuare cam 3-4 min, se adauga apoi lamaia si usturoiul tocat fin.
Fileurile de peste se pun peste sos si se apasa usor astfel incat pestele sa atinga fundul tigai.
Peste fileuri se pune restul de marinata, vinul si apa si se condimenteaza cu sare.
Se lasa la gatit la foc potrivit cam 15 min, timp in care pestele se patrunde si sosul scade. Se scot bucatile de peste pe o farfurie, se pun legumele deasupra si se toarna sosul.
Nu uitati de vinul alb bine racit, noi va recomandam CALOIAN Rhein Riesling !!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!