Ingrediente Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval :
500 g pulpa caprioara ( vita, mistret)
2 -3 linguri unt
200 g cascaval
2 bucati ceapa
50 ml vin alb dulce
½ lamaie
2-3 linguri faina
200 gr ciuperci din conserva ( 300 gr ciperci proaspete)
1 legatura patrunjel verde
300 ml smantana
¼ lingurita nucsoara macinata,
sare, piper alb
Preparare :
Carnea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit. Dam feliile de carne prin faina , apoi in untul incinsle prajim la foc iute pe ambele parti , dupa care le scoatem intr-un vas . Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii , adaugam si ciupercile feliate ( as recomanda sa folositi ciuperci proaspete , e mult mai gustos …)si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie , cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carneae fiarta( daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana , amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare , piper alb , nucsoara si patrunjel verde tocat.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.
Se serveste cu orez sau pireu de cartofi dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume .
Comentarii recente
MariaB
18/03/2009 at 21:18Pare f. f. buna! Cred ca merge si cu piept de pui, pana una alta.. Nu-i asa?
boscodina
23/03/2009 at 23:44Salut,
imi cer scuze ca scriu aici, dar in alta parte nu am vazut unde posta..
mi-am prins urechile in site-ul ala,” cu ardeiul” incercand sa votez, dar nu merge 🙁
cum pot vota? bafta multa la concurs si la cat mai multe retete.