File de merluciu cu fasole si busuioc
Astazi va recomand o reteta cu peste si fasole numai buna de pregatit de Buna Vestire- zi de post cu dezlegare la peste. O reteta usor de pregatit , gustoasa cu ingrediente la indemana oricui.
In aceasta reteta am folosit si Vegeta Naturella, un adaos universal pentru mancaruri, marca Podravka.
Vegeta Naturella contine doar gusturi naturale.
Nu contine monoglutamat de sodium, arome artificiale sau agenti de colorare. Gustul sau deplin se datoreaza exceptionalei combinatii dintre legumele uscate si condimentele cele mai rafinate. Merge cu orice fel de mancare: cu peste, carne sau cu legume.
Foarte multi se feresc de adaosurile pentru mancaruri, important este sa stim sa citim etichetele inainte de a pune produsele in cos.
File de merluciu cu fasole si busuioc -Ingrediente
4 bucati file de merluciu
250 g fasole alba din conserva
2 rosii potrivite
o lingurita Vegeta Naturella
200 ml apa calda
3 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspat
piper
un cub de unt(optional)
parmesan ras (optional)
ulei de masline
File de merluciu cu fasole si busuioc- Mod de preparare
Pestele file se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline.
Rosiile taiate cubulete se amesteca cu fasolea scursa de zeama, 2 linguri ulei de msline, o lingurita de Naturella , piper, usturoi tocat si o lingurita zahar.
Pestele se prajeste in tigaie pe ambele parti in putin ulei de masline.
Se scoate din tigaie, se adauga cubuletul de unt sau ulei de masline, amestecul de fasole, apa si se gateste la foc potrivit pana ce sosul capata consistent si imbraca lingura atunci cand o trecem prin el.
In acest moment se adauga si pestele prajit si busuiocul tocat, se mai tine pe foc 1-2 min.
Se da deoparte si se presara cu parmezan ras.
Tips: Daca aceasta mancare cu peste doriti sa o pregatiti intr-o zi de post cu dezlegare la peste, puteti renunta la parmesan iar untul il puteti inlocui cu ulei de masline sau de floarea soarelui.Va iesi o mancare la fel de gustoasa.