Maine este sarbatoare si dezlegare la peste asa ca va propun o reteta rapida si foarte gustoasa de File de pastrav cu rosii si capere.
Se face extrem de usor, in maxim 20 min este gata, asa ca este perfecta pentru o cina din timpul saptamanii sau de ce nu cand ai invitati la masa.
De langa aceasta reteta cu peste nu trebuie sa lipseasca un vin alb, asa ca va recomandam cu incredere CALOIAN Rhein Riesling– editie limitata, de la Crama Oprisor, un vin proaspat, inviorator, usor picant cu un vol. de 13%.
Vinurile Oprișorului, expresie a caracteristicilor climatice și solului Olteniei Profunde, au trăsături aparte.
Comparând Riesling-ul creat în Oltenia cu cel din Germania, identificăm în CALOIAN Rhein Riesling un vin mineral-exotic cu nuanțe de grepfrut și coajă de limetă, urmate de un atac ușor acid, agreabil prin prospețimea sa, un corp echilibrat și un final puţin picant, sugerând fructul proaspăt de mango şi ghimbirul.
Rieslingul nemțesc se caracterizează printr-o aciditate tumultuoasă şi o intensitate aromatică dominată de nuanțe de flori de salcâm şi iarbă proaspăt cosită, cu tente dulcege în fundal.
Va las mai jos inca doua retete cu peste ce pot fi asociate cu un vin alb de la Crama Oprisor- click pe poze pentru a vedea retetele
File de pastrav cu rosii si capere- Ingrediente
- pentru 2 portii
- 2 buc file de la un pastrav de 450-500g
- 350 g rosii cherry
- 3 lg ulei de masline
- 2 lg de capere murate
- sare si piper
- fulgi de chilli
- amestec ierburi aromatice
- pudra de usturoi
- boia dulce afumata
- Pentru garnitura
- 125 g orez basmati( o pungulita)
- sofran( optional)
- sare
- lg= lingura supa
Cum pregatim file de pastrav cu rosii si capere
Daca nu gasiti file de pastrav, luati un pastrav mai mare si scoateti doua fileuri indepartand cu atentie toate oasele.
Bucatile de peste astfel obtinute se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, pudra de usturoi, ierburi aromatice, boia dulce afumata si fulgi de chilli.
Se aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei de masline, cu pielea la baza.
Separat se pun rosiile cherry taiate in doua intr-un castron, se adauga caperele scurse de zeama, sare, piper, pudra de usturoi, fulgi de chilli si ulei de masline.
Se amesteca usor sa fie cuprinse de toate condimentele si se rastoarna in tava in care este pus pestele.
Se introduce in cuptorul incins la 220C pentru 15-20 min sau pana pestele este patruns si rosiile incep sa se gateasca.
Cat timp pestele este in cuptor se pregateste si garnitura de orez basmati cu sofran.
Cum se fierbe orezul Basmati
Intr-o cratita se pune 1 l apa, sare si cateva fire de sofran pentru culoare.
Cand apa da in clocot se pune pliculetul cu orez si se fierbe 10-12 min sau dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand timpul s-a scurs se scoate din apa si se lasa la scurs. Se desface din ambalaj si poate fi folosit.
Fileurile de pastrav se scot din tava cu o paleta se aseaza pe farfurie alaturi de rosii, sosul format si garnitura de orez.
Se mananca cu mare pofta…si pentru a avea o masa completa nu uitati vinul- CALOIAN Rhein Riesling
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!