Daca va plac mancarurile dulci picante, atunci aceste frigarui picante cu creveti si ananas ar fi alegerea potrivita!! Crevetii marinati intr-o marinata dulce picanta si ananasului dulce si suculent sunt o combinatie fabuloasa. Eu o ador, imi plac combinatiile de fructe cu fructe de mare, carne…
E o reteta care se pregateste foarte usor mai ales daca ai la indemana un gratar electric, performant, asa cum e cel pe care il folosesc eu.
Este vorba de gratarul electric FEG-2100SSBK de la Fram Electrocasnice !!
Are o putere 1800-2100 W, deschidere 180˚, placi detasabile, 7 programe presetate + manual, display LED cu indicatori stadiu preparat (preincalzire, rare, medium, well done), senzori pentru detectare grosime, temperatura reglabila, dimensiuni placi: 31.3 x 24.4cm.
Il am de putin timp, inca nu am reusit sa ii testez toate programele, am pregatit pana acum la el un antricot de vita, pulpa de vitel pentru un delicios sandvis si aceste frigarui cu creveti!! Pana acum am folosit un gratar de fonta, dar fiindca mai mereu gatesc la grill, o sa il pun la treaba mereu.
Mai jos va las cele doua retete despre care va spuneam mai sus !!
Frigarui picante cu creveti si ananas- Ingrediente
- 250 g creveti proaspeti sau congelati
- felii de ananas proaspat
- Marinada
- zeama de la o portocala
- zeama de la o jumatate de lamaie
- o lingura miere de albine
- 1/2 ardei iute rosu
- o felie ghimbir proaspat
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita fulgi de ardei
- 1/2 lingurita pudra din coaja de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- Garnitura
- orez basmati
Cum pregatim marinada pentru creveti
Toate ingredientele de la marinada se pun intr-un chopper sau in rasnita electrica, recipientul pentru sosuri, si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena.
Crevetii decongelati si tamponati cu prosoape de hartie se pun intr-un castron, se adauga marinada, se acopera si se lasa la rece 30-40 min.
Intre timp ananasul se curata de coaja si se taie in bucati potrivit de mari , cat sa poata fi puse pe betele de frigaruie.
Eu am ales sa le tai in triunghiuri, dar merg foarte bine taiate si in cubulete.
Pregatire frigarui de creceti cu ananas
Se scot crevetii din marinada si se aseaza pe betele de frigarui alternativ cu bucatile de ananas. Marinada ramasa se pune intr-o craticioasa si se fierbe pana ce scade si are o consistenta siropoasa.
Frigaruile astfel pregatite se pun pe gratarul incins, eu am ales functia „peste” si le-am tinut pana ce gratarul a afisat ‘medium” Se dau deoparte si se ung din belsug cu sosul de marinada . Daca nu sunt destul de picante mai puteti rasni deasupra fulgi de ardei si piper.
Am ales sa le pun alaturi de o garnitura din orez basmati, pe care am pregatit-o foarte usor din 150 g orez basmati si 300 ml apa. Se fierbe pana ce lichidul scade, apoi se acopera si se lasa 10 min cat sa absoarba tot lichidul. Se infoaie usor cu ajutorul unei furculite!!
Mie mi-au placut mult, recomand sa le incercati!!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!