Friptura de Caprioara in Bere este o friptura ce se poate prepara atat cu carne de vanat cat si cu carne de vita.
Eu am ales varianta cu vanat avand in vedere ca asteptam musafiri de seama si voiam sa ii impresionez, sper ca am reusit gatind aceasta Friptura de Caprioara in Bere. Alaturi am servit un vin rosu sec, vin ce l-am folosit si in gatirea carnii. M-am folosit si de aceasta data de Oala de fierbere sub presiune din setul Expert Plus de care sunt foarte multumita. Si acum sa trecem la prepararea Fripturii de Caprioara in Bere. Alte retete interesante veti gasi in sectiunea Retete cu Vanat .
Ingrediente Friptura de Caprioara in Bere :
640g carne de caprioara (sau carne vita)
4 bucati ceapa
500 ml bere
100 ml vin rosu sec
6 catei usturoi
coaja de la 1 lamaie
2 lingurite mustar
250g – 300g smantana
1 lingura amidon alimentar
sare, piper dupa gust
Preparare Friptura de Caprioara in Bere :
Ceapa curatata se taie marunt si se caleste pe 50 ml ulei. Se adauga bucatile de carne si se prajesc in continuare impreuna cu ceapa calita pret de 2-3 minute pe toate partile. Presaram acum deasupra carnii coaja de lamaie, usturoiul pasat, mustarul, sare, piper macinat si in cele din urma punem si 500 ml bere.
Completam cu putina apa cat sa acopere foarte putin carnea lichidul, punem capacul la oala de fierbere sub presiune din Setul Expert Plus,butonul ventilului de siguranta il asezam pe nivelul 2 si lasam la fiert 30 minute de cand incepe sa se degaje prin ventilul de siguranta aburi.
Dupa trecerea timpului necesar fierberii aducem butonul la nivelul zero. Lasam sa se degaje aburii, scoatem capacul si turnam peste carne vinul rosu lasand sa fiarba mai departe cu acesta inca aproximativ 15 minute descoperit.
Intr-un vas separat punem amidonul, smantana si adaugam cate putin din sosul format pana il diluam dupa care il turnam peste carne si lasam sa dea 2-3 clocote.
Mai potrivim de sare si piper daca este nevoie. Am servit alaturi ca si garnitura un pilaf de orez cu legume .
Pofta Buna !