Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fructe de mare cu paste multicolore






INGREDIENTE
500 gr fructe de mare,
300 gr paste colorate,
300 ml vin alb sec,
2 cepe,
100 gr unt,
3 lg smantana,
4 lg ulei de masline,
oregano,
usturoi,
sare piper,
patrunjel verde,
MOD DE PREPARARE:
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si 2 lg de ulei de masline.Cand a dat in fiert se adauga pastele si se fierb 10-12 min pana devin al dente.Se scurge de apa si se amesteca cu 2 lg de ulei de masline ca sa nu se lipeasa.
Intre timp pregatim fructele de mare astfel:se fierb in apa cu sare timp de 4-5 min dupa care se scurg si se dau deoparte.Intr-o tigaie se topeste 100 gr unt in care calim ceapa tocata marunt.Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fructele de mare ,oregano,piperul si vinul.Dupa 2 min adaugam smantana amestecata cu usturoiul pisat (sau praf) si mai tinem pe foc rapid inca 2 min dupa care adaugam pastele si amestecam lejer tinand pe foc tot cam 2 min.Se potriveste gustul cu sare.Se servesc fierbinti presarate cu patrunjel verde tocat fin.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram