Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gasca brezata cu ardei

Gasca brezata cu ardeiAceasta reteta culinara poate fi adaptata si pentru rata nu doar pentru gasca. Bucatile de carne se fragesc pe perioada cat se brezeaza in amestecul de vin folosit. Cel mai potrivit vin pentru a breza carnea de gasca am considerat a fi un Caloian Sauvignon Blanc, de la Crama Oprisor, dar am si servit acelasi vin care s-a potrivit ca o manusa la acest fel de mancare. Va recomand sa incercati si voi sa incercati si voi sa preparati in acest fel carnea de gasca sau rata.

Ingrediente:

(am folosit carne de gasca salbatica)
2 pulpe,
2 aripi,
pieptul de la o gasca,
500 g ardei rosii si verzi,
3 bucati ceapa,
boia dulce,
500 g rosii,
350 ml vin alb sec,
400 ml apa,
2 morcovi,
1 patrunjel radacina,
1 lingura untura,
slanina afumata sau bacon,
sare, piper,
1 lingura chutney de ardei (optional),
pantrunjel verde,

Preparare:
Condimentam carnea cu sare si boia. Curatam legumele apoi ceapa o taiem rondele, morcovii si patrunjelulle vom taia julien. Rosiile se decojesc si le tocam. Ardeii ii curatam ,taiem pe jumatate apoi ii vom taia rondele.
Carnea condimentata o prajim pe toate partile pe o lingura de untura incinsa dupa care adaugam, morcovii si patrunjelul taiat julien. Desupra carnii punem feliile de slanina afumata sau bacon. Vinul il amestecam cu apa si turnam peste continutul din vas circa 250 ml. Acoperim cu capac si lasam carnea la brezat pentru circa 2-2 ore si jumatate adaugand din cand in cand din amestecul de vin pana carnea este fiarta (totul se fierbe la foc mic si acoperit. Nu vom adauga mult amestec de vin si apa doar cate putin in asa fel incat carnea sa nu fie acoperita). Cand carnea este fiarta adaugam ceapa taiata rondele, ardeii, rosiile tocate, si 1 lingura de chutney de ardei picant (optional), condimentam daca mai e nevoie cu sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba mai departe la foc mic inca pentru circa 45 de minute.
Asezam legumele pe un platou, deasupra punem bucatile de carne, ornam cu patrunjel tocat si servim cu galuscute de faina.

Gasca brezata cu ardei

A breza = A gati inabusit cu puțin lichid, fara ca acesta sa acopere preparatul, timp indelungat, la foc mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram