Azi va prezentam reteta Medalioane de caprioara cu cirese amare .Carnea de vanat este foarte asemanatoare cu carnea de vita, dar are o textura mai moale, este mai usor de digerat si este mult mai sanatoasa. Daca consortul meu nu ar avea indeletniciri atat de ciudate (a se intelege ciudate pentru mine ) cum ar fi vanatoarea si pescuitul poate ca nici nu a s fi visat sa gust vreodata asa ceva. Daca cineva va ofera in dar o bucata de carne de vanat sa nu o refuzati, sa nu va fie teama sa o gatiti este delicioasa. Merita odata in viata sa incercati si voi carnea de vanat daca se iveste ocazia. Aceste Medalioane de caprioara am ales sa le pregatesc cu cirese amare dar sa stiti ca merg gatite si in combinatie cu visine. Alaturi am servit un vin rosu maturat in baricuri din 2010 si anume un Cabernet Sauvignon La Cetate de la Crama Oprisor.
Ingrediente Medalioane cu cirese amare:
4 felii cotlet de caprioara a cate 150 – 200 g fiecare si cate 2 cm grosime
100 g bacon
2 bucati ceapa mijlocie
1 lingura rasa de faina
300 g smantana
2 linguri untura
4 felii de franzela
250 g cirese amare din conserva(compot sau chiar ciresata)
8 felii de portocala
unt, sare,piper alb
2-3 linguri dulceata coacaze sau jeleu
Preparare Medalioane de caprioara cu cirese amare:
Taiem baconul cubulete mici. Ceapa o curatam si o taiem rondele.Prajim baconul pana se topeste grasimea adaugand la inceput putina apa apoi caliti ceapa pe grasimea lasata. Amestecati faina cu smantana si adaugati la tigaia in care ati calit ceapa. Fierbem pret de 10 minute compozitia apoi condimentam cu sare si piper alb dupa gust si trageti tigaia deoparte de pe foc. Din bucatile de cotlet de caprioara formati medalioane si le prajiti in untura incinsa pe ambele parti 4 minute, stropindu-le tot timpul cu sosul de la carne. Se sareaza si le pastram la cald. Feliile de paine le taiem in forma dorita , patratoase, rotunde si le prajim in unt topit pana se rumenesc si devin crocante. Asezam o felie de paine rumenita pe platou (farfurie). Sosul in care am prajit carnea il diluam cu circa 100 ml apa apoi sosul de smantana il turnam la acesta si il incalzim usor fara a da in clocot. Peste felia de paine crocanta asezam o bucata de medalion prajit peste care turnam din sosul rezultat. Deasupra ornam cu cateva cirese amare. Taiem 8 felii de portocala mai grosute le indepartam miezul in asa fel incat coaja sa ramana intreaga, suprapunem cate doua si le umplem cu restul de cirese amare pe care le amestecam cu cateva linguri de dulceata de cocaze sau jeleu de coacaze.