Daca va plac fructele de mare atunci aceasta Paella cu fructe de mare este recomandarea noastra pentru voi. In aceasta perioada este postul Craciunului pentru crestinii ortodocsi, post cu multe dezlegari la peste, moment prielnic de a o pregati si savura alaturi de cei dragi.
Desi la prima vedere ati zice ca e complicat de facut, trebuie sa va spun ca e printre cele mai usoare retete. Daca sunt urmati pasii cu atentie si daca folositi ingrediente de calitate, atunci cu siguranta veti obtine cea mai buna paella.
Da sa nu uitam de vin, da, vinul ce il propunem a fi savurat alaturi de acest preparat nu poate fi decat un vin bun de la Crama Oprisor, un Maiastru Rose. Un vin demisec, modern, delicat, cu gust elegant si complex cu note de capsuni si zmeura. Are o culoare roz-somon si poate fi savurat simplu atunci cand vrei un pahar cu vin sau alaturi de preparate cu fructe de mare.
Crama Oprișor
„Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.
Măiastra, pasărea ilustrată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată, în legendele populare româneşti, cu forţe magice inepuizabile. Ea exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare.
În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, putând fi un liant între abstract şi concret.
Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.
Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă.
O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.”
Paella cu fructe de mare- Ingrediente
- 200 g mix fructe de mare pentru paella(calamari, midii, creveti)
- 200 g creveti proaspeti
- 10 midii cu cochilie in suc propriu
- 200 g orez pentru paella
- 600 ml supa de legume/peste sau apa
- 1 ceapa
- 1 rosie mare
- 1 catel de usturoi
- 1 lgt condiment pentru paella
- 3-4 lg ulei de masline
sare - patrunjel verde
- felii de lamaie
TIPS:
- Pentru aceasta reteta am folosit un mix de fructe de mare ce contine calamari, creveti si midii, il gasiti in supermarket in pachete congelate, insa daca gasiti calamari proaspeti sau congelati puteti folosi doar calamari.
- Midiile in cochilie eu le-am gasit gata gatite in suc propriu, insa puteti cumpara proaspete insa trebuie curatate si spalate cu grija.
- La fel si crevetii, puteti folosi proaspeti sau prefierti, congelati sau refrigerati. Eu am folosit proaspeti da congelati, asa am gasit.
- Pentru paella e de preferat a se folosi o tava speciala, rotunda, cu manere si peretii inalti. Daca nu aveti folositi o tigaie cu peretii inalti, asa cum am folosit eu. Iese foarte bine si in ea.
- Stii ca ai facut o paella perfecta atunci cand obtii la final acel strat usor caramelizat de pe fundul tigaii numit „Socarrat” Trebuie doar sa ai grija la intensitatea focului la care este pregatita.
Cum pregatim paella cu fructe de mare
Inainte de a pregati reteta, e de preferat ca sa pregatim toate ingredientele fiindca etapele prepararii se succed rapid una dupa alta, astfel ne va fi mult mai usor!!
-Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul de trece prin presa.
-Rosia se curata de pelita, se indeparteaza semintele si miezul si se toaca marunt.
-Fructele de mare se decongeleaza, crevetii se curata, se spala si se indeparteaza apa tamponandu-le cu prosoape de hartie.
Se pun 2 lg uleiul in tigaie, se adauga mixul de fructe de mare si se soteaza 1 min. Se scot si se lasa deoparte.
Se adauga restul de ulei, ceapa si usturoiul si se soteaza 2 min. Ce pune si rosia tocata, o lingurita de condimente pentru paella si se continua sotarea pana ce rosia e gatita.
Se adauga orezul si supa/ apa fierbinte. Dupa ce a dat in fiert se reduce flacara si se lasa sa fiarba agitand din cand in cand tigaia.
Dupa 7 min se pun fructele de mare sotate si se amesteca usor. Se mai lasa sa fiarba 3 min apoi se pun crevetii, se acopera si se fierb pana ce lichidul este bine absorbit si crevetii sunt gatiti.
Se pun deasupra midiile in cochilie si se lasa la foc mare 1-2 min pana ce se formeaza crusta caramelizata.
Se presara cu patrunjel verde si se mananca cu mare pofta!!
Vă așteptăm alături de noi și pe pagina de Instagram .
Dacă încercati rețetele noastre și postați pe Instagram, puteți pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca să le vedem și noi.
Ne puteți găsi și pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde vă așteptăm să vă abonați!!
Mulțumim!!