Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateu din ficat de rata si iepure

Ingrediente:
400 g ficat rata salbatica(corespunde si ficatul de pui sau alt pasaret),
2 bucati ceapa de marime mijlocie,
8 catei usturoi,
250 g carne iepure(in cazul in care avem… daca nu,putem renunta la el),
3 linguri untura rata(in cazul in care nu aveti se poate folosi si untura de porc),
sare,piper,
100 ml vin alb dulce,
150 ml supa de carne(legume sau apa daca nu avem supa la indemana),
100-150 ml frisca(smantana) pentru gatit,
2 lingurite mustar Dijon(in cazul in care nu aveti asa ceva inlocuiti mustarul cu 1 lingurita miere si 1 lingurita mustar clasic)

 Preparare:
Cum am avut la indemana carnita de iepure salbatic am zis sa o intrebuintez in vreun fel… Si cum eram la capitol de preparat pateu, am zis ca e momentul sa il folosesc.
Iata asadar am pus intr-o craticioara apa cu sare la fiert si carnita de iepure.Am lasat carnita sa fiarba pana furculita a patrans-o usor,apoi am lasat-o la scurs si am portionat-o felii. Daca nu aveti carnita de iepure nu e o problema, puteti prepara pateul si doar din ficat.
Curatam 2 bucati de ceapa si o taiem solzisori. Usturoiul curatat il taiem rondele. Ceapa taiata o punem la calit pe untura incinsa, apoi adaugam ficatul curatat de pielite si spalat(tot acum am adaugat si carnita fiarta de iepure in cazul meu), usturoiul feliat. Lasam la foc potrivit la prajit ficatul,circa 4-5 minute,dupa care adaugam vinul,supa,mustarul Dijon (sau 1 lingurita miere, si 1 lingurita mustar clasic)si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana din ficat nu mai iese sange in momentul in care e intepat cu furculita.Lasam sa scada zeama si punem totul la blender(daca nu aveti unul de capacitate mai mare si mai puternic va recomand sa folositi robotul de bucatarie) adaugam treptat 100-150 ml frisca pentru gatit pana totul devine o pasta cremoasa.
Pateul il asezam intr-un vas, topim circa 2 linguri cu untura si asa fierbinte o turnam peste pasta obtinuta pentru a nu se oxida. Dam pasta la rece pana a doua zi dupa care il putem servi pe paine proaspata, in diferite umpluturi….

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram