Pestele in Crusta Crocanta este perfect pentru a fi preparat in acest fel atat in zilele de Post cand avem dezlegare la peste, cat si in alte zile ale anului cand avem pofta de peste. Nu este o reteta sofisticata, este o reteta simpla si gustoasa cu toata simplitatea ei.
Va recomand sa incercati si Ciorba de Peste, Saramura de crap care sunt la fel de bune. Mai multe retete gasiti in categoria Retete cu Peste si Vanat.
Crap cu faina de Malai ar fi inca o alternativa buna pentru zilele de Post in care avem dezlegare la peste ca si aceasta reteta cu Peste in Crusta Crocanta .
Ingrediente Peste in Crusta Crocanta :
4 bucati Peste (crap, pastrav)
4 linguri faina alba de grau
1 lingurita boia
¼ lingurita piper
½ lingurita sare
apa minerala
vegeta (am folosit cel preparat de mine reteta Vegeta, daca nu aveti folositi sare) pentru codimentarea pestelui
ulei pentru prajit
Preparare Peste in Crusta Crocanta :
Bucatile de peste le condimentam cu Vegeta (sau sare) si le lasam pentru cel putin 1 ora la rece sa se intrepatrunda.
Intr-un vas punem faina, piperul, sarea si boiaua. Amestecam si adaugam treptat apa minerala pana obtinem o compozitie ca de clatite, dar mai groasa. Bucatile de peste se scot de la rece se sterg cu prosop de hartie prin tamponare dupa care se dau prin compozitia de mai sus.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti dupa care se scot pe servete de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei. Putem servi alaturi legume, cartofi, mujdei de usturoi, sos de hrean,… .
Pofta Buna !