Azi Bucataresele Vesele va prezinta reteta Pulpa de caprioara cu ciuperci in sos de smantana. Chiar daca nu aveti la indemana carne de caprioara puteti folosi si carne de vita. Acest preparat merge facut si cu carne de mistret, iepure salbatic sau piept de gasca salbatica sau de ce nu, chiar si cu rata salbatica. Dupa degustarea preparatului am servit cate un pahar cu vin bine racit de Feteasca Neagra – La Cetate de la Crama Oprisor , „obtinut din struguri selectati cu atentie, fermentat cu grija si maturat apoi in butoaie din stejar , vinul este pasional, armonios, intens, puternic si elegant. A fost macerat exact cat a trebuit pentru a-i da forta, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare si moliciune, a fost pregatit pentru a fi degustat imediat sau peste 2-3 ani. Este un vin a carui complexitate surprinde placut dupa prima impresie olfactiva„….
Ingrediente :
500 gr pulpa caprioara,
3 linguri unt, 2linguri ulei,
200 gr cascaval,
2 bucati ceapa,
100 ml vin rosu sec La Cetate-Feteasca Neagra,
½ lamaie,
300 gr ciuperci champignon,
1 legatura patrunjel verde ,
300 ml smantana ,
¼ lingurita nucsoara macinata,
sare, piper alb ,
Preparare :
Canea o feliem felii subtiri cat latul unui cutit. Dam feliile de carne prin faina , apoi in untul incins in care punem si 2 linguri ulei le prajim la foc iute pe ambele parti , dupa care le scoatem intr-un vas . Ceapa taiata marunt o calim pe untura ramasa de la prajirea carnii , adaugam ciupercile feliate si continuam sa calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Acum adaugam zeama de la jumatatea de lamaie , cei 100 ml vin rosu sec (Feteasca Neagra), si in cele din urma bucatile de carne prajite. Adaugam supa de carne(sau apa daca nu avem supa) atat cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba acoperit pana carnea e fiarta( daca mai e nevoie se mai adauga cate putina supa sau apa ).
Dupa ce carnea de caprioara a fiert turnam peste 300 ml smantana , amestecam si condimentam cu sare , piper alb , nucsoara si patrunjel verde tocat . Lasam sa dea cateva clocote, adaugam 200 gr cascaval ras, lasand sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase putin sosul.
Servim pe pat de orez, cartofi natur sau un sote de legume .