Rata pe varza a fost mereu apreciata de familia mea. Indiferent ca gatesc aceasta reteta cu rata domestica sau rata salbatica se trece in cateva clipite. Aceasta combinatie de varza murata si carne va asigur ca este una deosebita si puteti folosi chiar si carne de porc, curcan, vita, vitel. Va asigur ca va fi la fel de gustoasa si o sa va mearga direct la suflet aceasta metoda de a gati carnea. Dupa o astfel de masa festiva nu se poate decat sa servim un vin bun, o Feteasca Neagra La Cetate de la Crama Oprisor, obtinut din struguri selectati cu atentie, fermentat cu grija si maturat apoi in butoaie din stejar francez si american. „Vinul este pasional, armonios, intens, puternic si elegant. A fost macerat exact cat a trebuit pentru a-i da forta, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare si moliciune, a fost pregatit pentru a fi degustat imediat sau peste 2-3 ani. Este un vin a carui complexitate surprinde placut dupa prima impresie olfactiva, ce aminteste de merisoare si cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, invaluitor, care te poarta de la fructe confiate pana la ciocolata neagra…”
Ingrediente :
8 pulpe rata salbatica
1 kg varza murata (vezi reteta varza la butoi) marunta
sare, piper macinat
2 bucati ceapa de marime mijlocie
100 ml ulei,
apa cat sa acopere putin varza
Preparare:
Puplpele de rata le condimentam din abundenta cu sare si piper. Varza murata se apala in apa rece si se stoarce bine. Ceapa o curatam de un rand de coji apoi le spalam. Intr-un vas punem un rand de varza murata peste care asezam pulpele condimentate si printre ele bucatile de ceapa intreaga. Acoperim pulpele cu restul de varza murata, turnam deasupra 100 ml ulei si apa cat sa acopere putin varza. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic scuturand din cand in cand vasul. Dupa ce scade apa de pe varza verificam daca carnea e fiarta daca nu mai adaugam cate putina apa. Se serveste carnea pe pat de varza murata.
Pofta Buna !
Comentarii recente
adela zilahi
03/02/2013 at 22:32Imi place foarte mult, simpla dar apetisanta mancarica!