Ingrediente :
1 rata salbatica
1 punga amestec legume mexicane
1 punga folie pentru copt
2 bucati ceapa
2 rosii
300 gr slanina afumata taiata cubulete
1 ardei gras
300 gr varza murata
200 ml supa carne
sare , piper, boia
Preparare :
Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala fel si pe interior . O invelim in folie de aluminiu si o dam la rece pana a doua zi ( cel putin 12 ore).
A doua zi pregatim cele necesare,adica ceapa o taiem rondele sau julien, rosiile le oparim si le taiem felii , ardeiul il feliem . Rata o desfacem din folie si pe interior o umplem cu varza murataprintre care strecuram si bucatele de slanina afumata. Dupa ce am terminat cu umplutul ratei incepem sa coasem burta ratei . Desfacem punga si asezam in elamestecul de legume mexicane,ceapa , ardeiul, rosiile si bucatele de slanina . Peste acest amestec de legume punem rata si stropim totul cu 200 ml supa de carne ( in cazul incare nu aveti supa puteti folosi cub de supa dizolvat in apa) , legam punga si o asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru circa 2 ore( sa nu uit sa specific , punga trebuie impunsa in cateva locuri cu un ac ).
Servim rata alaturi de orez fiert si legumele din punga magica .
Pofta Buna !!!!