Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salau cu Legume la Cuptor

Salau cu Legume la Cuptor
Salau cu Legume la Cuptor este una din retetele apreciate de familia mea. Salaul este un peste cu carne alba, se preteaza foarte bine a fi gatit in acest fel. Combinatia de rosii, ulei de masline, ardei, vin, salvie, busuioc ii da un gust aparte si te imbie sa mananci cat mai mult.
File de Șalău cu Amestec Legume cu Ciuperci face parte din noua gama de produse Family Mix de la Minus22, ce contine peste si mix de legume congelate ideal pentru prepararea unei cine sanatoase pentru doua persoane.
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu Peste si Vanat.

Ingrediente Salau cu Legume la Cuptor:

1 pachet File Salau de Nil cu amestec legume si ciuperci 
2 rosii proaspete
1 lingura busuioc proaspat sau 1 lingurita busuioc uscat
50 ml ulei masline
2 catei usturoi
1 ardei gras rosu
200 ml suc de rosii
50 ml vin alb demisec
1-2 frunze salvie (optional)
sare, piper dupa gust
cateva rondele ardei iute
1 foaie de dafin
patrunjel verde pentru ornat
zeama de la 1 lamaie

Ingrediente garnitura pentru Salau cu Legume la Cuptor:

pachetul cu amestecul de legume si ciuperci
1/2 cana cu orez
2 lingura ulei
1 lingura unt
1/4 cana vin alb demisec
1 ceapa mica
1/4 cana parmezan ras
2 cani supa de carne sau legume
sare dupa gust

Preparare garnitura pentru Salau cu Legume la Cuptor :

Supa se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere si se mentine calda. Incingem intr-o cratita uleiul si untul, calim ceapa taiata cat mai marunt timp de 4 minute pana aceasta se inmoaie si devine transparenta. Adaugam acum orezul si continuam sa amestecam circa 3 minute dupa care adaugam si amestecul de legume cu ciuperci. Stingem totul cu  vinul si continuam sa fierbem pana acesta va fi complet absorbit de orez.

Continuam sa gatim orezul adaugand cate un polonic din supa fierbinte amestecand continuu la foc mediu pana tot lichidul este absorbit. Doar cand este absorbita supa adaugam peste orez urmatorul polonic de lichid. Continuam asa pana la epuizarea supei. La final adaugam  parmezanul ras si se lasa pe foc cateva secunde pana acesta se incorporeaza. Se condimenteaza cu sare dupa gust daca este nevoie.

Salau cu Legume la Cuptor

Preparare Salau cu Legume la Cuptor :

Fileurile de Salau decongelate se sterg bine cu servete de hartie pentru a fi perfect uscate, se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-un vas si se stropesc cu zeama de lamaie. Se lasa asa timp de 30 minute.
Intre timp rosiile se oparesc in apa fierbinte si se decojesc dupa care se taie cubulete. Ardeiul gras se taie si el cubulete. Usturoiul se zdrobeste cat mai marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline in care punem si usturoiul zdrobit si frunzele de salvie si prajim bucatile de peste. Dupa ce le-am prajit se scot pe servete de hartie si in tigaia in care le-am prajit adaugam ardeiul gras pe care il calim cateva secunde pana se inmoaie usor. Adaugam rosiile taiate cubulete continuand sa le calaim impreuna mai departe cateve secunde,adaugam vinul, sucul de rosii, busuiocul si foaia de dafin. Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa dea cateva clocote.

Intro tava, sau vas ceramic stropit cu putin ulei de masline asezam bucatile de salau prajit, deasupra lor punem sosul de rosii si rondele de ardei iute. Se pune vasul in cuptorul preincalzit unde se coace timp de 15 minute. Se scoate si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.

Salau cu Legume la Cuptor

[amd-yrecipe-recipe:18]

Salaul cu Legume la Cuptor se serveste cu garnitura de orez.
Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram