Saramura de pastrav cu mamaliguta calda este una din mancarurile mele preferate.
Daca e sa aleg intre un pastrav pregatit dupa nu stiu ce retete sofisticate, si o saramura de pastrav, atunci cu siguranta voi alege saramura de pastrav, neaparat cu mamaliguta calda.
Vara folosesc rosii proaspete de gradina coapte pe gratar, iarna insa puteti folosi cu incredere conservele de rosii intregi decojite, in suc de rosii de la Sun Food.
Nu contin decat rosii si sare- este un produs natural, foarte gustos ce nu trebuie sa lipseasca din nicio camara.
Saramura din pastrav, poate fi pregatita si in zilele de post cu dezlegare la peste.
Daca nu ati pregatit pana acum saramura de pastrav, va recomand sa o incercati !!
Saramura de pastrav-Ingrediente
2 pastravi proaspeti
o cutie rosii in suc de rosii Sun Food
2 ardei capia copti
4-5 catei de usturoi
o crenguta de cimbru
o lingurita de zahar
sare
piper
ulei de masline
1 lingura cu otet de mere
patrunjel verde tocat
Saramura de pastrav-Mod de preparare
Pastravii curatati si spalati se usuca cu un prosop de hartie apoi se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline.
Se frig pe gratarul incins cateva minute pe fiecare parte.
Pentru saramura punem la fiert cam 400 ml apa, adaugam sare dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, rosiile din conserva tocate marunt, ardeii tocati, crenguta de cimbru, zaharul si otetul.
Fierbem la foc potrivit cam 10 min iar spre final adaugam si usturoiul pisat.
Punem pestele intr-un vas de ceramica sau o caserola de plastic, turnam peste el saramura fierbinte, presaram din abundenta patrunjel tocat, acoperim si lasam sa stea cam 15 min.
Tips:
-se mananca neaparat cu mamaliguta calda;
-daca nu aveti pastrav puteti folosi crap sau alt peste proaspat fara prea multe oase;
– pestele trebuie neaparat fript la gratar