Saramura de peste
Pentru asta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Peste proaspat intreg daca pestele nu este prea mare sau bucati generoase daca aveti bafta sa fiti in posesia unui crap marisor:))…eu am folosit vre-o 8 bucati de stiuca si novac…asta am avut la indemana
3-4 rosii marisoare si bine coapte
2 ardei capia sau gras
o capatana mare de usturoi
o legatura de patrunjel proaspat
o crenguta cimbru uscat sau verde
sare
piper
ciusca (ardei iute)
faina de porumb pentru mamaliga
Mod de preparare
Pestele se curata ,se spala bine si se portioneaza dupa nevoie .
Se sareaza si se lasa la rece cam o ora.
Intre timp pregatim gratarul cu carbuni sau electric(asa cum am folosit eu …fac vecini galagie daca il aprind pe cel cu, carbuni :D)
Se unge bine gratarul cu o bucata de slanina sau ulei daca nu aveti la indemana slanina si se aseaza bucatile de peste (unse si ele cu putin ulei) pe gratarul foarte incins.
Le intoarceti abia atunci cand s-au fript bine (nu umblati la ele inainte fiindca riscati sa se lipeasca si sa se rupa …devenind inestetice).
Coacem intr-un colt de gratar ardeii si rosiile, le curatam de pielita si le taiem cubulete.
Punem intr-o cratita cam 500 ml de apa, sare dupa gust, piper, crenguta de cimbru si cand da in fiert adaugam rosiile si ardeii taiati cubulete.
Fierbem in clocot pret de 5-7 min dupa care oprim focul si adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde si ciusca ( o puneti doar daca stiti ca toti mananca iute )
Cat timp am pregatit saramura pestele s-a prajit si l-am asezat intr-un castron incapator.
Turnam deasupra lui saramura fierbinte, acoperim si lasam sa se intrepatrunda aromele timp in care facem si mamaliga.
Daca nu serviti aceasta saramura intr-un cadru mai festiv, va sfatuiesc sa o mancati cu mana …asa cum imi place mie, taraneste !!
Pofta buna!!
Comentarii recente
Anonymous
27/08/2012 at 18:29Daca pui si cateva frunzite de leustean si cateva de tarhon, o sa-ti placa si mai tare. Da, asta e reteta pe care o fac si eu, plus ce ti-am spus; si e delicioasa! Marina
Lory
27/08/2012 at 21:18Marina leustean am sa-i pun data viitoare :)…dar tarhonul mie nu prea imi place …e mult prea puternic pentru gustul meu …multumesc de idee:*
Top Cuisine avec Lavi
28/08/2012 at 09:34Imi ploua in gura, nu mai pot! Am udat tastatura aici! Trebuie sa fac si eu curand! Mi-ai facut o pofta! :))
Anonymous
28/08/2012 at 12:16Incorect!Pestele s-a fript,nu s-a prajit!E o mare diferenta!!!
Lory
28/08/2012 at 15:38Ai dreptate !! am corectat 🙂
Multumesc!!
Angelica
28/08/2012 at 16:17Looooryyyy ce bine arata!!!!Parca simt ce aroma ar fi in bucataria din Corbeanca…
Ai perfecta dreptate,mancarea asta e cea mai buna servita cu mana si in cazul asta ar fi la propriu spus ”buna de te lingi pe degete”:-)))
Platoul e genial si foooarte ispititor,pe mine una,m-ai dat gata!
Iti tin pumnii draga mea!
Trimit pupici multi cu drag:-)))
Lory
28/08/2012 at 17:44Bine spus Angelica, e buna de te lingi pe degete :)…apoi sa stii ca daca ma filma cineva fara sa stiu prindea si partea cu lins-ul pe degete la propriu :)))
Multumesc mult :*…cine stie daca se va simti aroma si in bucataria de la Corbeanca :D…dar daca nu o fi sa se simta aroma si in bucataria de la Corbeanca …nu-i bai 🙂 mie tot imi sunt dragi toti de acolo ..de asta m-am inscris 🙂
Ei, platoul face parte din setul ala ce l-am cumaparat din „magazinul scump” pe care il vizitezi si tu din cand in cand si din care te pricopsesti cu tot felul de vase :)))…stii tu care 😀
Pupici:*
Lulu
28/08/2012 at 21:00Pesteeee,ce delicios!!pup fetele!!
Lory
28/08/2012 at 23:14Multumim Lulu :*
Nico
28/08/2012 at 22:53Delicios fetelor. Va doresc succes, Nico.
Lory
28/08/2012 at 23:15Multumim Nico:*,sa fie!!
noraionita@live.com
01/09/2012 at 15:48SARAMURA…MMMMMMMMMMMM…E SUPER DELICIOASA…COMPLIMENTI…SUCCES ITI UREZ DIN TOT SUFLETUL …SA-I DAI GATA PE CEI DIN CORBEANCA !!!
Lory
02/09/2012 at 21:40Multumesc Nora :* sper sa-i dau gata 😀
vlipsiuc
25/03/2013 at 17:45Foarte buna mai ales ca azi se maninca peste
Marian
29/05/2013 at 12:32ami vine sa musc din pc