Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sive de Caprioara (Civet )












Ingrediente :

1 kg carne caprioara
300 gr ciuperci
300 gr arpagic
150 gr kaizer (costita afumata )
100 ml vin demisec
30 ml coniac
ulei
30 ml bulion
1 ceapa
1 foaie dafin
1 morcov
1/2 telina
1/4 lingurita cimbru
5-6 catei usturoi
sare, piper macinat
1 lingura faina

Preparare :

Carnea de caprioara se taie felii de jumate de centrimetru grosime care se sareaza si se prajesc pe mputin ulei pe ambele parti si apoi se adauga putina apa , cat sa fie acoperite si se inabusesc sub capac la foc mic . Daca carnea nu se patrunde usor cu furculita mai adaugam, un pic de apa.
Morcovul , telina si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mare si se pun la calit pe un pic de ulei. dupa ce sunt calite adaugam apa cat sa fie acoperite se adauga sare , piper , cimbru foaie de dafin usturoiul pisat si cei 30 ml bulion. Se fierbe acoperit pana legumele se inmoaie(daca mai e nevoie adaugam cate putina apa pana se inmoaie). Dupa ce legumele sunt inmuiate se dau prin blender(foaia de dafin se scoate).
Kaizerul se taie felii si se prajeste pe un pic de ulei apoi le scoatem deoparte pe o farfurie . In acest ulei in care am prajit kaizerul calim si ciupercile taiate cubulete .
Punem un pic de apa la fiert si cand da in clocot punem arpagicul la oparit ( daca il oparim inainte arpagicul se curata mai usor ) si lasam sa dea 2-3 clocote. Curatam arpagicul si il punem la calit pe un pic de ulei . Adaugam un strop de apa cam 50 ml apa si lasam sa se inabuse pana scade apa si ceapa se rumeneste un pic. Scoatem separat arpagicul si trecem la ansamblarea Civetului.
In cratita in care am inabusit carnea adaugam la acesta arpagicul inabusit , kaizerul prajit, ciupercile calite , legumele date prin blender cei 100 ml vin si 30 ml coniac . Condimentam cu sare si piper dupa gust , lasam sa dea 2-3 clocote impreuna apoi 1 lingura faina amestecam cu putina apa cat sa fie un pic fluida si il adaugam in cratita lasand sa dea 1 clocot cat sa se ingroase compozitia un pic.
Civetul de caprioara se serveste pe crutoane de paine alba prajita peste care se aseaza carnea si deasupra se toarna din sos.
Crutoanele de paine se prepara in felul urmator : se decojeste felia de franzela in asa fel incat sa obtinem o forma dreptunghiulara. Aceasta bucata de franzele se va praji pe un pic de unt sau rama apoi procedam cum am descris mai sus.

Pofta Buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram