Somon in crusta de pesmet cu ierburi aromatice
Reteta de somon in crusta de pesmet cu ierburi aromatice este una din provocarile lansate de Minus22, cel mai mare furnizor regional de peste si produse congelate, de a testa noua gama de produse Family Mix.
Noua linie de produse Family Mix este disponibilă în 4 variante savuroase usor de pregatit la cuptor. Family Mix conține fileuri de pește și mixuri de legume congelate, o inovație în prepararea unei cine sănătoase pentru două persoane.
Somon in crusta de pesmet cu ierburi aromatice-Ingrediente
2 portii
2 buc file somon
ulei de masline
sare si piper
o lingura zeama de lamaie
Glazura de mustar
4 lingurite mustar cu miere
o lingurita chivas tocat fin
o lingurita patrunjel tocat fin
piper
Crusta de pesmet
4 linguri pesmet panko
o lingura patrunjel tocat fin
o lingurita cimbru proaspat tocat marunt
sare, piper
4 linguri ulei de masline
Garnitura de legume
amestec de legume frantuzesti
40 g unt
1 lg ulei masline
2 linguri smantana dulce
Sos de portocale
100 ml zeama de portocale
100 ml smantana dulce
20 g unt
sare
piper
Pesto de ierburi aromate
2 lg ulei de masline
cateva fire de patrunjel, chivas(cepsoara) si cimbru
sare, piper
Somon in crusta de pesmet cu ierburi aromatice- Mod de preparare
Fileul de somon se lasa la decongelat in frigider. Dupa ce bucatile de peste s-au decongelat se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a indeparta apa de la suprafata. Se stropesc cu zeama de lamaie, sare, piper si putin ulei de masline si se lasa la marinat 10-15 min.
Cat timp pestele sta la marinat, pregatim glazura de mustar si crusta de pesmet amestecand ingredientele pentru fiecare in parte.
Asezam pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline
Ungem bucatile de somon cu glazura de mustar si presaram deasupra din abundenta, presand usor, glazura de pesmet.
Introducem tava in cuptor pentru 10 min la functia grill, treapta 1. Dupa 10 min oprim cuptorul, acoperim pestele cu o hartie de copt si il lasam la cald, in cuptor pana la momentul servirii.
Cat timp pestele e in cuptor ne ocupam de garnitura si sosuri.
Pesto de ierburi aromatice
Cu ajutorul uni pasator vertical sau blender mixam ingredientele pana obtinem o emulsie omogena.
Sosul de portocale
Intr-o tigaie topim untul cu atentie sa nu il ardem, adaugam smantana dulce, zeama de portocale, sare si piper dupa gust si fierbem sosul amestecand continuu pana ce incepe sa capete consistenta.
Garnitura
Amestecul de legume frantuzesti se pun la fiert in apa cu sare.
Cand au ajuns la textura al dente, scoatem jumatate din cantitatea de legume si le sotam in 20 g de unt si o lingura de ulei de masline si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Restul de legume le fierbem pana se inmoaie, apoi le pasam impreuna cu 20 g unt si 2 linguri de smantana dulce pana obtinem un piure.
[amd-yrecipe-recipe:22]
Asamblare
Montam pe farfurie punand doua linguri de piure de legume,o bucata de somon, legumele sote, sosul de portocale si pesto de ierburi aromate.
Pofta buna!!
Comentarii recente
boxe bluetooth
14/12/2016 at 18:15Arata superb, sper sa imi iasa. Multumesc