Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Somon cu sos de mango

Somon cu sos de mango


Am avut pofta in una dinzile de peste asa ca m-am pus sa pregatesc acest Somon cu sos de mango dulce si acidulat, si nu am regretat o clipa decizia luata. Si unde mai pui ca este perfect pentru un pranz sau cina rapida ce se pregateste in maxim 20 de minute!

Stil Chardonnay

Alaturi de acest preparat am servit si un vin de exceptie de la Crama Oprisor – Stil Chardonnay, Un vin cu arome de citrice, flori de salcâm și migdale. Gust echilibrat, potrivit pentru preparate din pește și paste cremoase.
Este un vin elegant si complex, perfect echilibrat, prelung și corpolent. Poate fi un companion excelent pentru orice fel de carne albă sau roz, cu sau fară sosuri picante ori exotice.

Dar sa vedem de ce avem nevoie pentru prepararea acestei retete.

Somon cu sos de mango

Somon cu sos de mango – Ingrediente

2 bucati file de somon
2 linguri sos de soia

Ingrediente sos de mango
1 cana cu mango taiat bucatele ( cana de 250ml)
1 lingura miere
2 linguri otet de orez
4 linguri ulei
1 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita sare

ingrediente

Alte retete ce ar putea fi placul vostru cu creveti si caracatita.

Somon cu sos de mango – Preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetam o tava cu hartie de copt. Ungem in strat subtire cu o pensula hartia de copt cu putin ulei.

pregatire fileuri


Punem fileurile de somon in tava si il ungem deasupra cu sos de soia. Condimentam cu sare si piper.


Il coacem in cuptor timp de 12-15 minute pana temperatura interna ajunge la 62 de grade Celsius. In ultimele 5 minute punem cuptorul pe functia de grill pentru a se forma o crusta frumoasa deasupra somonului.

Somon cu sos de mango

In timp ce se pregateste somonul pregatim sossul de mango in felul urmator.

preparare sos


Intr-un blender( sau robot de bucatarie) punem bucatile de mango, uleiul, otetul, mierea, zeama de lamaie si sarea si amestecam pana la omogenizare.

Sos de mango


Somonul se scoate din cuptor, se indeparteaza pielea( daca doriti), si serviti fileurile cu sos de mago deasupra. Eu am pus alaturi si niste orez fiert. A fost un adevarat deliciu!

Somon cu sos de mango


Alte retete cu peste gasiti in imaginile de mai jos.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram