Ingrdiente
5 buc file de somon
400 gr spanac congelat
300 ml lapte
50 gr unt
sare
piper
Sos
300 ml smantana
menta uscata kotanyi
ierburi provance kotanyi
un praf de usturoi
sare si piper
Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de usturoi.Cantitatile folosite sunt la aprecierea fiecaruia in functie de gust.Sosul obtinut se da la rece.
Dupa ce am preparat sosul facem garnitura de spanac.
Intr-o cratita se pune untul la topit ,peste el adaugam spanacul congelat si sotam .Adaugam laptele ,sare,piper si fierbem la foc mic pana ce capata consistenta unui piure.Cand spanacul este aproape gata asezam fileurile de somon, condimentate cu sare si piper pe gratar sau tigaie tip gril timpul de gatire fiind foarte scurt cam 5 min pe fiecare parte.
Fileurile de somon se servesc impreuna cu piureul de spanac si sos de smantana .
Pofta buna!!
Comentarii recente
jose manuel
17/02/2011 at 01:46Una delicia de receta.
Saludos
felis
17/02/2011 at 02:07Vai cat de bine arata!!… Neaparat sa fac si eu.. da nu cred ca imi iese poza… de final…
Lory
17/02/2011 at 11:34jose manuel multumesc mult pentru apreciere
Lory
Lory
17/02/2011 at 11:36Felis ma bucur ca-ti place …incearca-l se face foarte usor :)sunt sigura ca ai faci o prezentare foarte frumoasa :*
maria mihalache
17/02/2011 at 19:10Minunat arata, delicios de bun.
Lory
18/02/2011 at 01:52Maria multumesc pentru apreciere :*
Iulia
18/02/2011 at 13:24Noi adoram somonul…cu siguranta e delicios!
Mihaela
18/02/2011 at 16:04Arata extraordinar de bine si ma gandesc ca e si la fel de gustoasa. Oare cu spanac proaspat ar avea acelasi gust sau mai bun?
Lory
18/02/2011 at 23:13Iulia intradevar a fost tare bunut 🙂
pup :*
Lory
18/02/2011 at 23:18Mihaela cred ca si cu spanac proaspat ar fi la fel de bun.
Multumesc :*