INGREDIENTE :
1 buc fazan,
6 buc. morcovi,
4 buc. patrunjel radacina,
1 telina de marime mijlocie,
1 ceapa,
2 – 3 catei usturoi,
1 lingura piper boabe,
1-2 buc. ienibahar,
sare dupa gust
PREPARARE :
Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la fiert la foc mic. Adaugam legumele , morcovii, patrunjelul , telina( taiate in patru legumele sau in fasii ), ceapa(intreaga de pe care dam jos primul strat de coaja, taiem mustata) , usturoiul(si de pe acesta dam jos primul strat de coaja ), apoi piperul si ienibaharul. Lasam sa fiarba la foc mic (si mai potirivim de sare daca e nevoie ),pana carnea de pe piept este fiarta. Scoatem carnea si legumele din supa apoi o strecuram .Servim in supa galuscute de gris , urechiuse (gartene, csiga), sau taietei fidea sau taietei patretele(vezi preparare Taietei patretele – Zab Szem). Intotdeauna taieteii ii fierb separat in apa cu sare dupa care ii strecor si ii spal bine jub jet de apa . Dupa ce i-am spalat sub jet de apa ii adaug la supa fierbinte. La fel procedez si cu galuscutele de gris (le fierb separat apoi le adaug la supa fierbinte vezi : Preparare galuscute gris )
Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel verde proaspat tocat ( este optionala folosirea patrunjelului ,dar mie personal imi place foarte mult .Confera supei o aroma aparte. ) .
Din carnea fiarta va recomand sa gatiti Chiftelute in sos de rosii , sau Salata de boeuf ( reteta e valabila si pentru alte pasari … )
Pofta Buna !
Comentarii recente
Alice
29/09/2011 at 14:36wow
catkitchen
29/09/2011 at 23:52Cea mai buna supa !!!!!!! ….aceasta supa am reusit si eu sa o postez , e preferata mea !!!!!!!!!!!!!!
Ce bine arata galustele care le-ai facut !!!! …. ca de supa nu mai zic , mi-ai facut o pofta!!!!
Aaaaaa , si inca ceva , era sa uit …. eu am facut din piept , un delicios pate de fazan 😉 …
pansy
30/09/2011 at 00:24supa de fazan n-am mancat niciodata !buna trebuie sa fie !