Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si toba pregatita din porc este superioara celei ce gasim in comert, asa ca va invit sa preparati si voi acasa aceasta reteta.
Ingrediente Toba de Mistret-Disznosajt
1/2 cap porc mistret ( sau porc domestic),
1 bucata limba,
1.5 kg sorici,
sare,
usturoi,
piper boabe,
piper macinat,
1 lingurita boia,
4 plicuri gelatina
Preparare Toba de Mistret-Disznosajt
Se pune capul si soricul in apa rece la fiert cu 1 lingura sare,1 lingura piper boabe si 1 capatana usturoi(se pune apa cat sa treaca peste carne cu o palma).Cand furculita patrunde usor carnea si soricul de pe cap se scoate din oala,si le lasam la racit (zeama nu o aruncam!),curatam limba si taiem totul in fasii de 1-1.5 cm. Asezam carnea, soricul si limba taiata intr-un vas unde il codimentam cu sare si piper macinat. Usturoiul il pisam si il frecam in prealabil cu 1 lingurita sare si 1 lingurita boia apoi o adaugam la carnita taiata. Adaugam la compozitia de mai sus 1 l zeama in care a fiert capul si soricul, in care dizolvam si 4 plicuri de gelatina. Framantam bine sa se intrepatrunda condimentele si daca mai e nevoie adaugam dupa gust sare, piper macinat si usturoi.Cum nu am avut stomac(sau besica cum se spune in unele locuri) in care sa umplu toba am improvizat .
Am luat pungi de plastic (de 3 kg) pe care le-am intepat cu un ac in mai multe locuri (le intepam ca dupa ce le umplem cu umplutura de toba sa se scurga grasimea ). Taiem partea mai ingusta la circa 3 flacoane de plastic de 2l,tragem punga de plastic in flaconul taiat si introducem umplutura in punga (nu o umplem decat pe jumatate !)apoi legam punga cat mai jos ,aproape de umplutura si deasupra pungii asezam un borcan sau sticla umpluta cu apa care va presa umplutura si se va scurge grasimea.La fel se procedeaza cu restul de umplutura.
Se lasa circa 20 minute la temperatura camerei apoi punem flacoanele cu toba la rece pentru cateva ore bune (12 ore ) sa se inchege.
Pofta buna !
Comentarii recente
Andreea
28/09/2011 at 19:31Superba prezentare. Merci fain pt reteta si improvizatie! I-am pus semn de carte 🙂
catkitchen
28/09/2011 at 23:37candva :(….. am papat racituri din carne de mistret , delicioase …. cu siguranta si aceasta toba preparata de tine este fff delicioasa!!!!
Laura
01/10/2011 at 03:05iar a fost sotzu’ la vanatoare ? pup iu