Pizza fara blat cu piept de pui si sunca
Pizza fara blat este un fel de „Pizza” foarte usor de preparat si se pot folosi ingredientele ce le ai la indemana. Incercati si voi aceasta reteta ce poate fi un mic dejun copios sau chiar si un fel principal.
In sectiunea de Aperitive veti gasi si alte retete cu gustari calde sau reci. Multe retete de pizza cu aluatul dospit la rece gasiti in sectiunea Retete cu Paste si Pizza.
Ingrediente Pizza fara blat cu piept de pui si sunca :
5 oua
5 linguri faina
3 linguri ulei
jumatate piept de pui prajit (ce a ramas de la puiul copt la cuptor)
5-6 felii sunca presata
4-5 linguri boabe de porumb fiert(optional)
4 linguri Ketchup
½ lingurita busuioc uscat (proaspat nu am avut)
150 g cascaval afumat sau natur
1-2 bucati rosii
sare dupa gust
Preparare Pizza fara blat cu piept de pui si sunca:
Amestecam faina cu ouale, uleiul, cascavalul razuit, pieptul de pui taiat cubulete, sunca taiata si ea cubulete, porumbul, cascavalul razuit, busuiocul, sarea dupa gust si ketchup. Am ales o forma detasabila rotunda cu diametrul de 26 cm, am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat in ea compozitia de mai sus peste care am pus felii de rosii taiate. Am pus forma in cuptorul preincalzit pentru circa 25 minute pana compozitia este bine inchegata.
Se scoate din cuptor se desface din forma detasabila si se portioneaza. Se serveste cu sos de rosii picant , sau cu ketchup , dupa cum va este pofta!
Pofta Buna !