Toata lumea stie de bezele… Nu stiu cati dintre voi stiti si de aceste bezele umplute cu crema care sunt deosebite . Ori de cate ori imi raman albusuri in plus nu le arunc ci prefer sa fac repede cateva bezele pe care apoi le umplu cu crema de ciocolata. Va recomandam si reteta Prajitura Szarah Bernath, preparata tot din albusuri care este mult mai pretentiosa decat aceasta reteta… Sper sa va placa si sa o incercati si voi cat de curand.
Ingrediente bezele:
6 albusuri de ou,
1 lingura zeama lamaie,
350 g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat,
Ingrediente crema ciocolata:
125 g unt,
125 g zahar,
25 g cacao,
8 linguri lapte
Ingrediente glazura ciocolata:
150 g ciocolata menaj,
20 g unt,
2-3 linguri lapte sau frisca,
Preparare bezele:
Albusurile se bat spuma adaugand treptat zaharul si lingura cu zeama de lamaie si plicul de zahar vanilat. Puneti compozitia pe baie de aburi si continuati sa bateti albusurile pana obtineti o compozitie groasa si lucioasa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam cu posul bezele pe care le vom usca in cuptorul caldut.
Preparare crema ciocolata:
25 g cacao se opareste cu 4 linguri de lapte intr-un vas. Separat spumam 125 g unt cu 125 g zahar la care adaugam treptat compozitia racita de cacao.
Asamblare bezele:
Se lipesc bezelele doua cate doua cu crema de ciocolata. Se topeste ciocolata de menaj pe baie de aburi si bezelele umplute se glaseaza pe o parte cu ciocolata. Se aseaza pe un gratar pana se intareste ciocolata.
Comentarii recente
Micsa Speranta
31/12/2012 at 10:40bunbun.sarbatori fericite.pop la multi ani <3
LoredanaCarp
02/01/2013 at 11:20La multi ani Speranta !!
LoredanaCarp
02/01/2013 at 11:20La multi ani Speranta !!