Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bezele

Bezele
Ingrediente
5 albusuri
250g zahar tos
arome (eu am folosit esenta de portocale)

 
Bezele
Mod de preparare
Zaharul tos se pune in tava pe o hartie de copt si se incalzeste fara sa se topeasca, intre timp se bat albusurile spuma si se adauga zaharul fierbinte putin cate putin spumand cu mixerul la viteza maxima.
Se toarna compozitia in tavi tapetate cu  hartie de copt cu ajutorul unui pos cu varf dintat si se baga in cuptorul preincalzit la 90-100 grade C pentru 2 ore.
Dupa ce s-au racit se desprind de pe hartia de copt.

Pofta buna !!

 

Comentarii recente

  • Edith

    01/05/2008 at 22:45

    Lory ce faine ti-au iesit bezelele!! Chiar 2 ore se tin la cuptor?

  • LORY

    03/05/2008 at 01:26

    da edith rostul e sa se usuce nu sa se coaca asa ca le tin cu usa deschisa

  • ramona

    30/03/2010 at 23:40

    buna Lory,temperatura cea mai mica a cuporului meu e de 50 de grade..nu e prea mica totusi?ce temperatura imi recomanzi?vreau sa le fac de Paste ca arata tare bine.multumesc

  • Lory

    31/03/2010 at 20:40

    Ramona bezele trebuie tinute la cea mai mica temperatura…poate un pic mai mare de 50 grade(cuptorul meu nu are gradatie) fiindca ele nu trebuie sa se coaca ci doar sa se usuce…de asta tinem si usa deschisa la cuptor…poti baga in cuptor mai multe tavi deodata si le mai rotesti din cand in cand.
    Succes!!
    Lory

  • ramona

    02/04/2010 at 00:05

    Multumesc pentru raspunsul atat de prompt!o sa le incerc cu siguranta.Paste Fericit alaturi de cei dragi!

  • Lory

    04/04/2010 at 16:56

    Paste fericit si tie Ramona.
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram