In prag de sarbatori pregatim in fiecare an acesti Biscuiti crapaciosi cu lamaie, dar si Crapaciosii cu ciocolata. Cu acesti biscuiti ii asteptam in fiecare an pe Mos Craciun.
In acest an ajutor de nadejde la prepararea lor am avut un Mixer de mana FRAM FHM-400CR, de 400 W, cu 6 viteze+Turbo super puternic de la prietenii nostri Fram Electrocasnice. Important de retinut este ca toate produsele Fram Electrocasnice au 6 ani garantie!
Are un design foarte placut la ochi, dar si foarte comod la manevrare. Mixerul de mana Fram FHM-400CR dispune de 400W putere, eficient pentru a amesteca sau a framanta.
Ajusteaza viteza pentru rezultate perfecte. Ai la dispozitie 6 viteze plus functie Turbo si printr-o simpla apasare de buton ai control optim asupra acestora.
Are doua seturi de teluri si carlige din inox. Materialul rezistent la un numar ridicat de rotatii si la interactiunea cu diverse compozitii asigura rezistenta in timp si o igiena perfecta.
Butonul pentru eliberare accesorii cu sistem de siguranta permite detasarea in siguranta a acestora, pentru o curatare simpla si rapida a aparatului.
Va aducem in atentie si alte retete care v-ar putea interesa. Dati clic pe titlul din imagini si gasiti reteta!
Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie la prepararea biscuitilor.
Biscuiti crapaciosi cu lamaie – Ingrediente
520 g faina
200 g unt moale
150 g zahar
2 oua de marimea L
1 plic praf de copt (10 g)
2 lingurite esenta de lamaie sau 2 fiole
50 ml suc de lamaie
1 praf de sare
zahar tos + zahar praf pentru tavalit
Cum se prepara …..
Biscuiti crapaciosi cu lamaie – Preparare
Punem untul moale tinut la temperatura camerei intr-un vas impreuna cu 150 g zahar si esenta de lamaie. Se mixeaza pana se omogenizeaza si zaharul se topeste cu ajutorul mixerului de mana.
Adaugam ouale si continuam sa amestecam pana se incorporeaza in crema de unt. Adaugam si sucul de lamaie.
Praful de copt impreuna cu sarea se amesteca in faina cernuta si se adauga treptat la compozitia de unt. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza.
Aluatul astfel rezultat se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece pentru 3-4 ore. De obicei eu le las peste noapte la rece si le coc doar a doua zi.
Incalziti cuptorul in prealabil la 180 grade Celsius.
Din aluatul bine racit se formeaza bilute de marimea unei nuci care se vot tavali initial prin zahar tos, apoi imediat prin zahar pudra.
Se aseaza bilele tavalite prin zahar in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de 2 cm unele de altele ( ele in timpul coacerii mai cresc si se mai latesc).
Biscuiti crapaciosi cu lamaie,
se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 8-10 minute, sau pana cand se formeaza crapaturile specifice acestor biscuiti.
CONCURS!
Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, stati aproape de noi, incepand cu 20 decembrie impreuna cu partenerii nostri Heinner, dam startul unui concurs pe pagina noastra de Facebook!
Premiul este un aparat electrocasnic folosit foarte mult in aceasta perioada!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!