Braduti cu crema de mascarpone
Mosul si-a pregatit tolba cu daruri si in scurt timp va pleca la drum sa le imparta. In asteptarea lui am pregatit o delicioasa prajitura decorata in ton cu sarbatorile de iarna. E o prajitura cu un blat umed cu multa ciocolata si o glazura pufoasa si aromata din crema fina de mascarpone de la Delaco-Fan Branza, indulcita cu zahar pudra si aromatizata cu extract de vanilie.
E un desert usor de pregatit ce cu siguranta v-a fi apreciat atat de cei mici cat si de cei mari !! Mai multe prajituri si torturi pentru masa de sarbatori le gasiti in site –Torturi si prajituri–
Va doresc un Craciun Fericit iar Mosul sa va lase sub brad darurile mult asteptate!!
Braduti cu crema de mascarpone-Ingrediente
Blat negresa
200 g ciocolata neagra
200 g unt
75 g faina
1/2 plic praf de copt
50 g cacao
100 g zahar
3 oua
Crema
250 g mascarpone Delaco
8 linguri zahar pudra
o lingurita extract de vanilie
Braduti cu crema de mascarpone-Mod de preparare
Untul si ciocolata se topesc pe baie de apa si se lasa la racorit.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce isi maresc volumul si isi schimba culoarea.
Peste compozitia de ou se toarna ciocolata topita, se omogenizeaza apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava(20/20cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.
Cum se prepara Crema de mascarpone
Mascarponele rece se pune intr-un castron, se mixeaza cu mixerul impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana ce compozitia devine pufoasa.
Asamblare
Blatul se intoarce cu baza in sus si se portioneaza in triunghiuri de forma unor braduti.
Se toarna pe fiecare bradut un strat de crema de mascarpone cu ajutorul unui pos cu varf lat si se decoreaza cu bombonele ornament dupa imaginatie.