Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Briose umplute cu fructe
















Ingrediente Aluat:

375 gr faina
20 gr drojdie proaspata
50 gr zahar
1 praf sare
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
125 ml lapte
100 gr Rama (sau unt )

Ingrediente Umplutura:

400 gr mere
200 gr boabe struguri ( si cateva boabe in plus pentru ornat )
150 ml lapte
100 ml vin alb dulce sau demisec
200 gr crema branza Philadelphia(sau Mascarpone)
1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
4 linguri zahar pudra

Pentru Ornat :

250 ml frisca Hulala
1 lingurita scortisoara macinata
1 plic zahar vanilat
1 lingura smantana

Preparare :

Umplutura :

Curatam merele .Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati. Intr-un vas amestecam 200 gr crema de branza Philadelphia , 100 ml vin alb dulce (demisec) , 150 ml lapte,4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema . Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:

Intr-un vas punem 375 gr faina , 100 gr Rama , 50 gr zahar, 1 plic zahar vanilat , 1 plic praf de copt , 1 praf de sare , coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda. Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina ) , ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura. Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute , timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit . Dupa ce au copt scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute dupa care le scoatem din forma.

Ornare:

Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.
Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram