Chec Vali sau Prajitura la metru este una si aceeasi prajitura.
Indiferent de numele ce il poarta este o prajitura usor de preparat si delicioasa. In urma cu ceva timp, cred ca sunt si ani de atunci am publicat o varianta rapida al clasicei Prajituri la metru, mai exact Prajitura la metru rapida, pe care o recomand sa o incercati cu incredere.
Ingrediente Chec Vali :
8 oua
10 linguri apa
12 linguri ulei
2 cani faina(cani de 250 ml)
2 cani zahar
2 pachete zahar vanilat
2 linguri cacao
1 praf copt
coaja de la 1 lamaie
Ingrediente crema Chec Vali :
2 plicuri de budinca de culori diferite
700 ml lapte
250 g unt sau margarina Rama(pachet la cub)
10 linguri zahar
Preparare blat Chec Vali :
Intr-un vas se pun galbenusurile la care adaugam 10 linguri apa, 12 linguri ulei, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de la 1 lamaie si cele 2 cani de zahar. Se amesteca cu mixerul pana devine ca o spuma mai groasa. Albusurile se bat spuma si se adauga treptat la galbenusurile frecate . Adaugam la aceasta compozitie treptat cele 2 cani de faina si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare. Se imparte compozitia rezultata in 2 parti. Intr-o parte punem 2 linguri de cacao, iar cealalta o lasam asa.
Turnam compozitiile in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit .
Dupa ce au copt blaturile, se scot, se lasa la racit dupa care se feliaza in felii de circa 1 cm grosime.
Preparare crema Chec Vali:
La un plic de budinca punem 3-5 linguri de zahar (dupa gustul fiecaruia) si 350 ml lapte apoi il punem la fiert pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca . Dupa ce au fiert le lasam la racit si apoi la fiecare adaugam 125 g unt margarina Rama si cu mixerul amesteca pana se omogenizeaza.
Asamblare Chec Vali:
Feliile taiate din cele doua checuri se ung cu cremele alternativ si apoi le asezam, o felie de chec alb, apoi o felie neagra(unse cu creme de culoare diferita) si tot asa pana terminam feliile dupa care acoperim totul cu glazura de ciocolata.
Se da la rece pana se intareste bine glazura. Cand se serveste prajitura, se va taia pe diagonala rulada obtinuta obtinand astfel o felie in care se pot vedea insiruirea de culori de blat si creme.
Comentarii recente
lisa
05/02/2015 at 12:49Cum ai facut glazura
lisa
05/02/2015 at 18:12Am facut.o si a fost exceptionala.. sotul meu mia zis ca de.acu sa fac doar asta si inca una :))
Cine a mancat din ea a laudat.o ..a cerut si reteta
Insa sunt curioasa ce fel de glazura ai facut..din cacao sau ciocolata
LoredanaCarp
05/02/2015 at 18:24Lisa ma bucur ca ai incercat reteta si ca v-a fost pe plac .E o glazura simpla de ciocolata O gasesti si la aceasta reteta…cantitatile le adaptezi in functie de ce vrei sa glasezi https://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/tort-de-clatite-cu-crema-de-branza-si-ciocolata.html
Carmen Tudor
26/10/2015 at 20:43Eu o fac cu crema de lapte cu gris ,unt , zahar pudra si zeama de lamaie . Este racoritoare !