Checul Zebra este un chec usor de pregatit si totodata foarte spectaculos. Este un desert, dar face fata foarte bine si ca o gustare alaturi de o cana cu lapte. Va recomand sa il incercati, cu siguranta copii il vor adora . Va recomandam sa rasfoiti si retetele de Chec surpriza, Chec din albusuri, Chec cu vin rosu, Chec cu iaurt si ciocolata, Chec cu afine si glazura de mascarpone, Chec cu martipan si lamaie…, poate gasiti inca o reteta pe plac.
Ingrediente Chec Zebra
4 oua
300 faina
250 g zahar
250 ml lapte
250 ml ulei
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
½ plic praf de copt
ciocolata pentru ornat
Preparare Chec Zebra
Amestecam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Se toarna la aceasta compozitie in fir subtire uleiul si continuam amestecarea cu ajutorul mixerului. Adaugam si laptele tot in fir subtire. In faina adaugam praful de copt si zaharul vanilat. Adaugam treptat la compozitia de mai sus pana se incorporeaza. Compozitia rezultata se imparte in 2 parti egale. In una din parti punem 2 linguri de cacao.
Folosim o forma rotunda detasabila cu diametrul de 24 cm ce in prealabil l-am captusit cu hartie de copt. In mijlocul formei punem 3 linguri din compozitia alba, iar in mijlocul compozitiei albe vom pune 3 linguri din compozitia maro, iar 3 linguri cu compozitie alba in cea maro… . Vezi imaginea de mai jos:
Continuam asa alternarea de compozitii pana le epuizam. Punem forma la cuptorul preincalzit la copt pana la proba cu scobitoarea.
Comentarii recente
RALUCA
30/10/2014 at 10:23ACUM L-AM PUS LA CUPTOR
O SA VA ZIC DACA MI-A IESIT SI DACA ESTE BUN
RALUCA
01/11/2014 at 17:03am facut checul dupa reteta asta si nu m-a dat pe spate ca gust dar ca aspect este reusit insa nu cu reteta asta
Baroi
15/02/2024 at 09:06l-am făcut, am dus și colegilor la serviciu, este foarte bun îmi aduce aminte de checul de altădată care îl facea mama la Paști . Multumim pentru retetă!
Liana Liana
21/02/2024 at 06:26Cu drag.