Cheesecake cu ciocolata alba si capsune
Unul dintre deserturile mele preferate este cheesecake-ul cu fructe proaspete, fara coacere, fiindca se face foarte usor si e delicios. Provocarea de luna aceasta venita de la Delaco este de a pregati o reteta cu crema de branza pufoasa cu smantana. Este o crema fina ce se poate consuma ca atare sau se poate pregati cu ea atat aperitive cat si deserturi. Si fiindca am gasit in piata capsune frumoase si parfumate, gandul m-a dus direct catre un cheesecake cu ciocolata alba si capsune, numai bun de pregatit pentru cei ce maine sarbatoresc ziua numelui.
La multi ani celor ce poarta numele Gheorghe !! La multi ani Georgiana mea draga !! :*
Cheesecake cu ciocolata alba si capsune-Ingrediente
Blat
300 g biscuiti
200 g unt 82% grasime
Crema pentru cheesecake
280 g crema de branza pufoasa cu smantana-Delaco
500 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
6 linguri cu sos de capsune
100 g zahar pudra (sau dupa gust)
300 g capsune taiate bucati
20 g gelatina
2 lingurite esenta de vanilie
Decor
capsune
frunzulite de menta
bomboane de ciocolata
Cheesecake cu ciocolata alba si capsune- Mod de preparare
Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul topit si se preseaza uniform intr-o forma detasabila cu diametru de 21cm.
Se lasa sa se intareasca la rece.
Crema de branza cu ciocolata si capsune
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece apoi se dizolva pe baie de apa sau in cuptorul cu micounde(30 sec.) fara a o lasa sa dea in fiert.
Ciocolata alba se topeste pe baie de apa si se amesteca cu 200 ml smantana pentru frisca ca sa o tempereze si sa devina fluida.
Restul de frisca se mixeaza 2-3 min impreuna cu branza pufoasa cu smantana, zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ciocolata topita, gelatina dizolvata si se continua mixarea inca vre-o 2-3 min.
Se adauga si sosul de capsune pentru culoare si gust, se incorporeaza apoi se toarna peste blat jumatate din cantitatea de crema. Se presara deasupra bucatile de capsune si restul de crema. Se niveleaza si se da la rece pentru cateva ore.
Se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Am folosit capsune proaspete, frunzulite de menta si bomboane de ciocolata
Cum montam cheesecake-ul !!
Pentru a monta acesta prajitura am folosit un inel de tort fara baza asa ca am montat cheesecake-ul direct pe platou.
Pentru a nu risca ca blatul sa se lipeasca de platou si sa aveti probleme atunci cand il taiati, recomand sa asezati pe platou o hartie de copt apoi sa puneti blatul din biscuiti. La final se indeparteaza saltand un pic tortul cu o spatula si tragand hartia de sub el.
Spor si pofta!!