Cheesecake cu ciocolata, fara coacere
Ciocolata a fost si este unul din ingredientele mele preferate atunci cand vine vorba despre deserturi pregatite in casa.
Imi place sa pregatesc torturi, rulade, prajituri cu creme delicioase, toate cu multa ciocolata.
Ciocolata de calitate face ca desertul sa fie spectaculos atat ca si gust cat si aspect, iar pentru asta va recomand cu incredere ciocolata Poiana.
Ciocolata Poiana amaruie cu 65% cacao este o ciocolata de calitate, ofera prajiturilor un gust intens , este lucioasa si recomand sa o folositi cu incredere. Se gaseste in magazine, ambalata in tablete individuale de 80 g, la un pret accesibil.
Concurs Poiana!!
Si daca tot am vorbit despre ciocolata, Poiana are un concurs tare fain pentru voi care a ajuns la a treia saptamana iar premiile sunt visul oricarei gospodine !!
Si in saptamana trei de concurs (5-11 aprilie) premiile sunt –2 Mixere KitchenAid !!
Conditii de participare:
1. Sa pregatiti o prajitura cu ciocolata, important este sa folositi ciocolata Poiana;
2. Sa pozati preparatul final alaturi de ambalajul tabletei de ciocolata Poiana;
3. Sa incarcati poza pe site-ul Campaniei www.poianaamaruie.ro ;
Detalii despre regulament si conditii de participare gasiti pe site-ul campaniei www.poianaamaruie.ro
Puteti incerca acest cheesecake cu ciocolata, fara coacere, reteta in format video sau va puteti inspira din categoria noastra de retete cu ciocolata.
Cheesecake cu ciocolata, fara coacere- Reteta video
Reteta in format video o gasiti pe Canalul nostru de Youtube – Bucataresele Vesele, unde va invitam si sa va abonati!!
Cheesecake cu ciocolata, fara coacere- Ingrediente
Blatul de biscuiti
300 g biscuit cu cacao si crema
100 g unt 82% grasime
Crema de ciocolata si mascarpone
240 g ciocolata Poiana Amaruie 65% cacao
120 g zahar pudra
300 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
7 g gelatina
1 plic zahar vanilat bourbon
Decor
40 g ciocolata Poiana cu lapte
40 g ciocolata Poiana Amaruie 65% cacao
bobite de rodie sau orice alte fructe doriti
Ustensile
inel reglabil pentru tort/tava cu fund detasabil cu Ø 20cm
Cheesecake cu ciocolata, fara coacere- Mod de preparare
Biscuitii maruntiti cu robotul sau sucitorul se amesteca cu untul topit apoi se pun intr-o forma detasabila de 20cm Ø si se preseaza uniform pe toata suprafata.
Se da la rece pana ce blatul este intarit.
Crema pentru cheesecake la rece
Ciocolata Poiana amaruie 65% cacao se topeste pe baie de apa si se lasa la temperat.
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min, apoi se topeste pe baie de apa sau la microunde (fara a da in fiert) chiar in momentul in care trebuie sa o punem in crema.
Crema de branza mascarpone se pune intr-un castron incapator, se adauga smantana pentru frisca, zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si se mixeaza cam 2 min. Se adauga gelatina topita si se continua mixarea pana ce compozitia capata consistenta si devine pufoasa.
Ciocolata topita si temperata se amesteca cu cateva linguri de crema apoi se rastoarna peste crema de mascarpone si se omogenizeaza.
Se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza uniform si se pune la rece pentru 2-3 ore.
Cat timp cheesecake-ul sta la rece, pregatim fulgii de ciocolata.
Cu un cutit de curatat legume se razuieste ciocolata pe margine formand fulgii de ciocolata.
Se scoate tava din frigider si se trece pe margine cu un cutit incalzit apoi se detaseaza inelul formei.
Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu fulgii de ciocolata si bobite de rodie sau alte fructe de sezon.
Comentarii recente
Ștefania
03/08/2018 at 15:15E delicios și răcoros! Am mai făcut și tortul cu piersici și crema de mascarpone, alt deliciu răcoros! Și sunt si ușor de facut!
Loredana
27/08/2018 at 18:51Ma bucur ca va e pe plac !! :*