Cheesecake cu Oreo si Ferrero Rocher
Dragilor, astazi va ispitesc cu una din cele mai delicioase si rapide retete de cheesecake – Cheesecake cu Oreo si Ferrero Rocher. Un desert ce se pregateste foarte usor si care poate fi savurat in orice moment al zilei !! Crusta crocanta din biscuiti si unt, crema fina, pufoasa din mascarpone si frisca naturala in care am adaugat bucati crocante de bomboane si biscuiti , totul parfumat cu seminte din batonul de vanilie..trebuie gustat fiindca nu va pot descrie in cuvinte…
Il aveam in plan inca de luna trecuta dar l-am tot amanat si rau am facut, fiindca e super, super bun!!
Va las sa cititi reteta, am incercat sa o explic cat mai detaliat folosind poze in pasi, astfel incat sa fie pe intelesul tuturor!!
Daca sunteti Fan Branza , avem pentru voi o intreaga colectie de retete cu branza de toate tipurile.
Ingrediente Cheesecake cu Oreo si Ferrero Rocher
Crusta
200g biscuit Oreo
70 g unt 82%grasime
Crema
250 g crema de branza mascarpone –Delaco
400 ml smantana dulce pentru frisca
10 g gelatina
7 biscuiti Oreo
5 bomboane Ferrero Rocher
70 g zahar pudra
½ baton de vanilie
Decor
50 g ciocolata cu lapte
biscuiti Oreo
bomboane Ferrero Rocher
Ustensile necesare
un robot de bucatarie
mixer
o forma detasabila de tort cu diametru de 18 cm
Mod de preparare: Cheesecake cu Oreo si Ferrero Rocher
Crusta
– untul taiat cubulete se topeste ;
– biscuitii se maruntesc fin intr-un robot de bucatarie sau intr-o punga cu ajutorul unui sucitor;
– se adauga untul si se mixeaza pana la omogenizare;
– forma detasabila se aseaza pe un platou, se pune crusta de biscuit si se niveleaza uniform;
-se da la rece pana se pregateste crema;
Crema
– gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece ;
– biscuitii si bomboanele se maruntesc cu un cutit;
– crema de branza se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si semintele de la batonul de vanilie;
– frisca se pune intr-un vas si se bate spuma cu mixerul cat sa formeze varfuri moi( nu o bateti prea tare fiindca riscati sa se taie );
– gelatina hidratata se pune intr-un vas pe baie de apa pana se dizolva fara a da in fiert sau poate fi pusa in cuptorul cu microunde pentru 15-20 sec.
– se pune gelatina dizolvata peste crema de branza si se mixeaza pana la omogenizare;
– crema de branza se adauga peste frisca si se mixeaza pana la omogenizare;
– se adauga bomboanele si biscuitii maruntiti si se amesteca usor cu o spatula;
Asamblare
– se rastoarna crema peste crusta de biscuiti si se niveleaza;
– se lasa la rece pentru 2-3 ore;
– se indeparteaza forma detasabila – pentru a se desprinde usor de pe margini , incalziti usor peretii formei cu ajutorul uscatorului de par ;
– se decoreaza cu gratar de ciocolata, jumatati de biscuiti oreo si bomboane sau dupa imaginatia fiecaruia;
– se tine in frigider pana in momentul servirii;
Pofta buna!!
Comentarii recente
Madalina
10/11/2017 at 13:31Cata frișcă se pune?
Loredana
03/12/2017 at 21:35Scrie in reteta- ” 400 ml smantana dulce pentru frisca”
Georgeta
05/12/2021 at 09:51Bună ziua! Îmi cer scuze,dar nu mai găsesc rețetă unui tort excepțional,care avea crusta din biscuiți Oreo, crema cu mascarpone ,ciocolata Poiana, gelatină,iar deasupra avea bobite de rodie. Mulțumesc mult!
Loredana
12/12/2021 at 09:51Ma scuzati, acum am citit mesajul . Daca inca nu l-ati gasit, reteta o gasiti aici https://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/cheesecake-cu-ciocolata-fara-coacere.html