Cheesecake cu vanilie si portocale, un amestec de doua creme de branza fine, cremoase, pufoase de la Delaco, cu arome fine de vanilie si portocale montate ingenios intr-un efect de zebra pe o crusta crocanta de biscuiti.
O prajitura perfecta pentru o masa de sarbatoare sau o petrecere intre prieteni.
Ingrediente
Blat
250 g biscuiti maruntiti
130 g unt topit
Crema
600 g Ceva fin cremos cu smantana-Delaco
300 g Ceva fin pufos cu smantana-Delaco
200 g frisca
200 g zahar
20 g gelatina
150 ml suc de portocale
150 ml lapte
1/2 baton de vanilie
2 lingurite esenta de portocale
sofran pentru culoare
1 portocala
2-3 linguri fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare
Blat
Biscuiti maruntiti se amesteca bine cu untul topit pana obtinem un aluat umed.
Se aseaza intr-o tava rotunda (24cm) presand bine cu ajutorul unui pahar si se lasa la rece pana pregatim crema.
Crema
Cremele de branza se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena, adaugam frisca batuta dupa care impartim compozitia in doua.
In prima punem semintele de vanilie si 10 g de gelatina dizolvata in lapte cald iar in a doua esenta de portocale , gelatina dizolvata in sucul de portocale incalzit si sofranul pe care l-am pus in cateva linguri de apa fierbinte.
Cu ajutorul unei linguri punem cremele de branza alternativ peste blatul de biscuiti , obtinand efectul de zebra.
Se tine la rece cateva ore pana se incheaga bine .
Se decoreaza cu felii de portocale si fulgi de ciocolata alba.
Comentarii recente
Myreluta
08/11/2013 at 21:26Felicitari pt blog interesant Cu retete foarte gustoase Ce super arata tortul Sper sal fac curind si eu mi se pare delicios…..
flory
20/10/2014 at 15:56Cautati cele mai sofisticate ingrediente ca sa dea bine? Fiti mai neaosi!
LoredanaCarp
21/10/2014 at 16:14Flory eu nu vad nici un ingredient sofisticat , daca te referi la cremele branza , se gasesc in orice magazin cu produse lactate .