Coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
7 oua
Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat bourbon
200 gr frisca batuta
zahar pudra vanilat
Mod de praparare
Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase (care sta in lingura), astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma. E posibil ca voua sa va intre mai putine oua , depinde de marimea lor dar si de faina folosita, asa ca nu puneti mai multe oua deodata. Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit in forma rotunda. Se coc in cuptor preincalzit la foc iute (pozitia 1 la cuptorul cu gaz)in primele 13-14 min dupa care 5-6 min se da focul mai la mic (pozitia 3-4).Ele trebuie sa iasa rumene aurii, crocante si poroase pe dinauntru.
Crema
Un litru de lapte se pune la fiert. Albusul de la 2 oua(din cele 5) se bate cu 150 gr zahar, zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte. Ingredientele ramase ,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300ml de lapte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamaliga. Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.
Asamblare
Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta . Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Comentarii recente
Laura Blaauwiekel
22/04/2010 at 19:47Arata superb! Parca sunt din vitrina cofetariei.
yaya6
22/04/2010 at 21:53cofetaria s-a mutat cumva pe blogul asta minunat??? felicitarile mele sant minunate
pansy
22/04/2010 at 22:32foarte frumos ti-au iesit!
Bianca
22/04/2010 at 22:52Ce super arata. Felicitari!!!
Lory
23/04/2010 at 18:42Fetelor ma bucur ca chourile mele sunt pe placul vostru.
Multumesc pentru cuvintele frumoase
Multe pupice
Lory
Vicky
24/04/2010 at 12:02Deci credema pe cuvant ca-mi ploua in gura, mai terminat arata atat de bine….offf
Kyra
26/04/2010 at 00:02Suuuuper! Mai ceva ca la cofetarie!!! Felicitari!
Anonymous
24/09/2011 at 21:19Arata fantastic! O sa incerc si eu sa fac!
Natalia
22/03/2017 at 19:50Buna am incercat sa fac si eu dar nu mi-au crescut asa ca in imagine si am urmat aceeasi pasi.Ore de ce??
Loredana
05/04/2017 at 16:44Posibil sa fie din cauza cuptorului.Timpul de coacere e foarte important , deasemeni si temperatura. Nici nu trebuie sa deschizi usa cuptorului in timpul coacerii.