Ce as putea sa va spun despre aceste Cornulete fragede cu nuca? Multe! Mama le pregatea deseori si erau foarte apreciate. Combinatia de nuca, vanilie era si este una dementiala. Mai pot sa va spun ca se pregatesc foarte usor si rapid si ies foarte multe dintr-o portie.
Alte retete cu cornulete gasiti si in imaginile de mai jos si le recomandam cu mare drag sa le incercati.
Cornulete fragede cu nuca – Ingrediente
600 g faina
300 g untura ( sau unt)
3 oua
200 g miez de nuca macinata
1/4 lingurita sare
150 g zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
3-4 linguri smantana 20%
1/2 plic praf de copt
zahar pudra pentru ornat
Cornulete fragede cu nuca – Preparare
Punem intr-un vas faina , praful de copt si untura.
Amestecam si adaugam 2 galbenusuri de ou si 1 ou intreg, zaharul vanilat, zaharul, coaja rasa de la o lamaie, 200 g nuca macinata si incepem sa amestecam.
O sa mai adaugam si smantana la aceasta compozitie cat sa se lege bine aluatul.
Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem la rece pentru circa 30 minute( eu pregatesc intotdeauna inainte cu o seara aluatul si il las peste noapte la rece).
Dupa ce a stat la rece scoatem aluatul si rupem bucati din el si pe masa de lucru presarata cu faina facem bastonase cu o grosime de circa 1 cm- 1,5 cm. Fiecare bastonas il vom taia in bucati de circa 5 cm.
Fiecare bucata se ia si se indoaie la mijloc formand cornuletele care se pun in tava pe hartie de copt. In timpul cat formam cornuletele pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade Celsius.
Cornuletele astfel formate se pun cu tava in cuptorul preincalzit si se coc timp de 10-15 minute. Se scot din cuptor si se lasa la racorit dupa care se dau prin zahar pudra vanilat.
Nu-i asa ce simplu se fac?
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!