Cosulete cu branza si fructe de padure
Desertul perfect si simplu de preparat in orice perioada a anului. Combinatia de branza si fructe de padure in cosuletele de aluat fraged este o adevarata savoare pentru papilele gustative. Se poate prepara in portii individuale ca in reteta de fata sau se poate pregati o tarta mai mare cu aceasta umplutura delicioasa.
Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta noastra cu Cosulete cu branza si fructe de padure. Alte retete interesante cu produse de branza gasiti in sectiunea Retete Delaco
Pentru 4 cosulete avem nevoie :
Ingrediente Cosulete cu branza si fructe de padure
Aluat fraged ( Reteta o gasiti AICI )
1 cutie cu Branza Pufoasa cu Smantana -Delaco
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat ( sau miezul de la o jumatate de pastaie de vanilie)
1 lingurita coaja de lamaie rasa
2 oua
diverse fructe de padure ( am avut mure, coacaze negre, rosii) circa 4-5 linguri
Preparare Cosulete cu branza si fructe de padure
Aluatul fraged preparat ca in reteta se intinde si se pune in cosuletele de aluminiu de unica de folosinta in asa fel incat marginile sa fie acoperite in intregime. Lasam deoparte putin din aluat sa facem grilaje deasupra fiecarui cosulet.
Branza pufoasa cu smantana se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, ouale intregi si coaja de lamaie rasa. Cand se omogenizeaza amestecul adaugam fructele.
Compozitia se toarna in fiecare cosulet cu aluat in asa fel incat sa ramana liber 1/3 din cosulet( in timpul coacerii umplutura creste). Deasupra fiecarui cosulet punem grilaje de aluat fraged ( se poate si fara), se unge cu galbenus de ou si se pune in cuptor.
Se coc circa 35-40 minute la 170 grade Celsius, cu functia gatire cu aer cald.
Pentru cei care folosesc cuptorul pe gaz le recomandam sa incalzeasca inainte cuptorul apoi sa puna cosuletele la copt. In primele 10 minute se lasa la copt la foc mare ( treapta cea mai mare de la cuptor) apoi reduceti focul la minim pana se incheaga umplutura si aluatul de deasupra este rumenit frumos.