Cremsnit cu crema de vanilie si frisca
Prajitura cremsnit cu crema de vanilie si frisca face parte dintre prajiturile copilariei mele pe langa boema, amandina, savarina , profiterolul.
Numai cand ma gandesc la ele imi revin in minte zilele cand abia asteptam sa merg la cofetarie unde savuram cu mare placere una dintre aceste prajituri.
Azi, prajiturile nu mai au acelasi gust ca altadata, asa ca le pregatesc cu mare placere fiind unele dintre cele mai bune prajituri de casa
Daca vreti sa faceti si foaia de cremsnit in casa atunci incercati aceasta reteta de aluat foietaj
Daca va serviti musafirii cu cate o felie de cremsnit neaparat cinstiti-i si cu cate un pahar cu vin Franz Reh Late Harvest de la Crama Oprisor
Cremsnit cu crema de vanilie si frisca-Ingrediente
9 portii
400 g aluat foietaj
crema
500 ml lapte
85 g amidon
4 oua
1/2 baton vanilie
200 gr zahar
400 ml frisca
Cremsnit cu crema de vanilie si frisca-Mod de preparare
Aluatul foietaj decongelat, se coace in cuptor pana se rumeneste frumos.
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam amidonul dizolvat in putin lapte rece.
Laptele ramas se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lungime.
Cand laptele a dat in fiert, indepartam batonul de vanilie si turnam peste amestecul de ou, zahar si amidon.
Omogenizam repede si punem amestecul la fiert amestecand continuu.
Este gata cand compozitia s-a ingrosat.
Lasam sa se raceasca apoi o mixam adaugand la inceput frisca batuta putin cate putin pana ce amestecul e omogen si se subtiaza putin.
Dupa care punem si restul de frisca batuta si o incorporam cu ajutorul unei spatule.
Taiem cam un sfert din foaia de foietaj copta si o pastram pentru deasupra
Foaia o asezam intr-un cadru metalic turnam compozitia deasupra si decoram cu firmituri din foaia oprita pentru decor.
Dam la rece pentru cateva ore dupa care portionam dupa preferinta,
Se serveste pudrat cu zahar pudra vanilat.
Comentarii recente
felicia
02/03/2013 at 16:48e cea mai grozava prajitura, nu ma satur niciodata, reteta este super !
LoredanaCarp
06/03/2013 at 16:46Felicia intradevar e buna!!Multumim!!
NUTI
08/06/2013 at 17:29nu stiu cum sa va spun dar cand intru pe pagina voastra nu mai imi vine sa ies, merg din reteta in reteta, bravo sunteti tari FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!