Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Ce ziceti de niste cupcakes cu cacao si crema vanilata imbracate in straie de sarbatoare? Eu zic ca ar merge perfect mai alesc ca sarbatorile se apropie si ne dorim sa pregatim pentru cei dragi cat mai multe bunatati.
Cum se stie deja, prajiturile facute in casa au mare cautare, asa ca va propun aceasta reteta alaturi de Deliciu de ciocolata !!
Gasiti la ei ingrediente de calitate la preturi accesibile, ciocolata de calitate, esente naturale, cacao, decoratiuni pentru tort, ustensile si multe altele cu care puteti pregati cele mai faine si gustoase prajituri!!
Dar haideti sa va descriu reteta, nu inainte de a va mai recomanda`inca doua deliciosenii ce s-ar potrivi pe masa de sarbatori!!

Cupcakes cu cacao si crema vanilata- Ingrediente

  • Cupcakes
    • 1 ou mare
    • 60 ml kefir
    • 50 ml ulei
    • 50 ml apa fierbinte
    • 65 g faina
    • 80 g zahar
    • 25 g cacao
    • ½ lingurita praf de copt
    • 1 lingurita extract pur de vanilie
    • un praf de sare
  • Crema
    • 250 g mascarpone
    • 200 g zahar pudra
    • 1 lingurita extract pur de vanilie
  • Altele
    • ornamente din zahar
    • zahar pudra
    • nuca de cocos
    • colorant verde
Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Cum pregatim cele mai bune cupcakes

Ingredientele uscate- faina, zaharul, cacao, praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca usor. Separat se mixeaza oul cu uleiul si kefirul pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga apoi ingredientele uscate si se mixeaza usor pana la incorporare. La final se adauga apa fierbine si se omogenizeaza. Compozitia e destul de lichida dar asa trebuie sa fie pentru a obtine cupcakes umede si cremoase.
Se pun hartiute de cupcakes in foema si se imparte compozitia in mod egal.
Din cantitatile date ies 6 cupcakes.
Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade C pentru 30 min. Cand sunt gata se scot din forma si se pun pe un gratar pana la racirea completa.

preparare cupcakes

Crema de mascarpone vanilata

Crema de mascarpone vanilata este una simpla si la indemana oricui. Nu trebuie decat sa mixati mascarponele rece cu zaharul pudra si vanilia pana se obtine o crema pufoasa si destul de ferma cat sa poata fi turnata cu posul.

crema vanilata de mascarpone


Crema se imparte, 3/4 din ea se lasa alba iar restul se coloreaza cu un colorant gel verde

Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Cum se decoreaza

Cu ajutorul unui varf stelat se toarna o avelina cat suprafata prajiturii, apoi se tavaleste usor prin fulgi de nuca de cocos.
Din crema verde se toarna tot cu posul cu sprit mici aveline suprapuse care imita bradutii.
Se decoreaza cu perlute sau alte bombonele si se pudraza cu zahar. Se tin la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram