In urma cu ceva timp am experimentat primele mele Cupcakes si am fost foarte multumita de ele atat eu cat si familia mea. Le-am facut undeva in preajma Floriilor si am folosit o crema de mascarpone care este dementiala dupa parerea noastra, mult mai buna decat frostingul clasic ce se foloseste la aceste cupcakes.
Cum fetelor mele le plac foarte mult Bomboanele Raffaello am hotarat sa imbin cele doua variante lucru ce mi-a iesit cu succes. Stiu ca sunt cam scumpute aceste bomboane Raffaello de aceea va aduc in atentie o reteta de Raffaello rapid pe care o folosesc de multa vreme si este garantat suta la suta ca va fi pe placul celor dragi.
Daca sunteti fani Raffaello va recomand sa incercati si aceasta Prajitura Raffaello care se prepara si ea foarte repede, dar la fel de repede si dispare cat si Tortul Raffaello.
Pentru 12 bucatiavem nevoie de
Ingrediente Cupcakes umplut cu Raffaello
2 galbenusuri
50 g zahar
1 zahar vanilat
100 g smantana sau iaurt
50 g unt
½ plic praf de copt
1 praf de sare
100 g faina
12 bucati bomboane Raffaello
Ingrediente Crema Cupcakes umplut cu Raffaello
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
100 ml frisca
Alte ingrediente :
Cafea ness
Preparare Cupcakes umplut cu Raffaello
Galbenusurile impreuna cu zaharul, sarea, zaharul vanilat se amesteca cu ajutorul unui mixer sau tel. Se adauga untul topit si racit, smantana(sau iaurtul), apoi se adauga treptat faina in care am amestecat in prealabil praful de copt. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Punem cosulete de hartie in formele de cupcakes, in fiecare cosulet punem o lingurita din compozitie in mijloc punem cate o bomboana Raffaello si deasupra punem iar o lingurita de compozitie. Punem formele astfel umplute la cuptorul preincalzit pentru circa 10-15 minute. Se scot se lasa la racorit si intre timp ne ocupam de crema.
Preparare Crema Cupcakes umplut cu Raffaello
Mascarponele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul pudra. Se spumeaza timp de 2-3 minute cu mixerul. Separat batem frisca spuma cu 1 lingurita de smantana. Crema de mascarpone se adauga treptat la frisca batuta si se amesteca usor pana la omogenizare.
Crema rezultata se pune in pos si se trece la ornarea fiecarui cupcakes. Se presara fiecare cupcakes cu cafea ness, iar deasupra mai punem daca dorim cate o bomboana Raffaello.
Comentarii recente
lb romana
29/03/2015 at 15:50se numesc BRIOSE nu „cupcakes „
Liana Liana
29/03/2015 at 20:41Buna, nu se numesc BRIOSE !!! Inainte sa arunci cu piatra poate ar fi bine sa te documentezi care este diferenta intre cupcakes, muffins si briosa ! Spor la cautare!