Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cusmele cazacului


Ingrediente
Blat
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie

Crema
un plic budinca de vanilie
300ml lapte
125 g unt sau margarina
200 gr zahar
esenta vanilie

Glazura
200 gr ciocolata
150 ml frisca lichida
50 gr unt

Decor
nuca de cocos
bombonele colorate

Se prepara blatul astfel:se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul si esenta de vanilie.Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao.Se amesteca lejer si se coace intr-o tava la foc potrivit.
Separat se prepara crema:praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert pana ce se ingroasa amestecand continuu.Dupa ce s-a racit se spumeaza adaugand untul sau margarina putin cate putin. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Blatul racit se taie in doua foi se umple cu crema de vanilie si se da la rece.Se decupeaza cu forma rotunda mici prajiturele care se trec prin glazura de ciocolata apoi prin nuca de cocos si se decoreaza cu bombonele colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram