Aceasta pasta de zahar se poate folosi atat la acoperirea torturilor cat si pentru modelarea diferitelor ornamente din pasta de zahar. Pentru colorarea pastei de zahar folosesc coloranti sub forma de gel. Va aduc in atentie urmatoarele tortururi lucrate cu aceasta pasta de zahar : Tort Buchet , Tort Lego
Ingrediente:
325 g zahar pudra (diamant sau margaritar),
1 lingura amidon de la Dr Oetker,
30 ml apa,
5 gr gelatina granule,
25 gr ulei palmier(zic g caci este in stare semisolida),
1 lingura miere albine de preferinta salcam(dar merge si poliflor),
Preparare:
Hidratam gelatina in 30 ml apa, adaugam 1 lg miere si incalzim usor (sa nu fiarba ca se duce de rapa totul…) pana se fluidifica apoi adaugam uleiul de palmier pana se topeste. Punem intr-un vas 1 lingurag amidon, 2 linguri zahar si turnam compozitia lichida si racita(sa nu fie fierbinte!!!) amestecand usor . Inainte sa adaugam zaharul il dam din nou prin rasnita de cafea apoi print-o sita mai fina o cernem .Acum adaugam treptat restul de zahar ramas , la compozitia de mai sus si framantam pana se omogenizeaza si obtinem o pasta elastica.
La final pasta trebuie sa fie omogena, nelipicioasa. Se pune la frigider pentru 24 ore.
Se tine la temperatura camerei cu doua ore inainte de a o folosi.
Din cantitatile date am modelat doi pantofiori si cateva cale cu frunzulite.
Comentarii recente
Mirela
01/08/2012 at 08:53Multumesc pentru reteta,este foarte utila.
Leila
06/08/2012 at 19:51Pentru putin , Mirela !
Top Cuisine avec Lavi
01/08/2012 at 09:32Intotdeauna am crezut ca este complicat de facut aceste decoratiuni, dar chiar este foarte simplu.
Leila
06/08/2012 at 19:51Este simplu Lavi , doar trebuie sa vrei cu adevarat si sa ai timp suficient …
monica
01/08/2012 at 09:43ingrediente ca ingrediente, dar talentul face toti banii!f frumos.
Leila
06/08/2012 at 19:50Nu trebuie prea mult talent , doar putina imaginatie 😉
Anonymous
01/08/2012 at 09:45Multumiri pt reteta.
Cu ce poate fi inlocuit uleiul de palmier, va rog ?
Toate cele bune,
Emilia Stanescu
Leila
06/08/2012 at 19:57Emilia, poti sa renunti la uleiul de palmier si sa adaugi in plus miere de albine ….
Nico
01/08/2012 at 21:37Super!!!! Felicitari fetelor, primele ca intotdeauna!
Leila
06/08/2012 at 19:49Muultumim, Nico !
Lulu
02/08/2012 at 06:46Waw dar ce vad eu aici!!!
Pentru asa ceva trebuie sa ai mana;eu cat am fost in scoala,desenele mi le facea sora mea hi,hi!!!!
bravo fetele,felicitari!!
pup si o zi frumoasa!!
Leila
06/08/2012 at 19:49Lulu , si eu eram antitalent la desen , dar nevoia te invata 🙂
Lulu
06/08/2012 at 18:14Buna ziua!!
Fetelor,am o mare nelamurire;pot sa stiu si eu de ce toate comentariile mele de la retetele voastre se intorc inapoi la mine ca si cum ar fi o adresa necunoscuta????
Rocsy Ciobanu
06/08/2012 at 19:37Minunate!Te felicit!
Leila
06/08/2012 at 19:45Multumim, Rocsy !
Roswitha
06/08/2012 at 20:49Combinatia de culori este minunata. Pantoful este deosebit, de flori nici nu mai spun. Felicitari!
Leila
06/08/2012 at 21:20Multumim, Roswitha ! Inca mai necesita putina cizelare … este primul pantofior , la urmatoarele vom fi mai invatate 🙂
yaya6
08/08/2012 at 09:38superb si pantofiorul si florile,minunate si nuantele!!imi plac,eu nu am facut niciodata pantofiori,e greu?